Vörösbársony torta recept
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- csipet só
- 10 dkg liszt
- 1 ek sötét kakaópor
- 1 ek piros ételszínező
- 0,5 csomag sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 10 dkg porcukor
- 2,5 dl tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag expressz habfixáló
- 1 citrom leve
A tetejére:
- 2 ek reszelt csokoládé
Elkészítése:
A tojások fehérjét a fele cukorral és egy csipet sóval habbá verjük. A sárgáját is kikeverjük a másik fele cukorral habosra.
A lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, és beleszitáljuk a tojásos masszába óvatosan, majd a színezéket is hozzáadjuk. Szép sima masszává keverjük, míg bíborvörös tésztát kapunk.
Egy 22 cm-es átmérőjű kerek tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel, és beletöltjük a piskótamasszát. Először 180 fokon sütjük alsó-felső sütésen elektromos sütőben, míg szépen megemelkedik, aztán visszavesszük a hőfokot 160 fokra. Tűpróbával ellenőrizzük,hogy megsült-e a torta. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk 3 lappá.
A krém hozzávalóit egy tálba összemérjük, kivéve a tejszínt, melyet külön habbá verünk a fixálóval, majd géppel közepes fokozaton a krémsajttal és a cukorral krémesre habosítjuk. Reszelt citromhéjjal ízesítjük, és citromlevet csavarunk bele. Sima krémet kapunk, mellyel megkenjük a lapokat, a tetejét, és az oldalát a tortának.
Reszelt csokoládéval díszítjük a tetejét, behűtve, szeletelve kínáljuk.
A vörösbársony torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 19 g