Vörösbársony torta recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 dkg cukor
- csipet só
- 10 dkg liszt
- 1 ek sötét kakaópor
- 1 ek piros ételszínező
- 0,5 csomag sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 10 dkg porcukor
- 2,5 dl tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag expressz habfixáló
- 1 citrom leve
A tetejére:
- 2 ek reszelt csokoládé
Elkészítése:
A tojások fehérjét a fele cukorral és egy csipet sóval habbá verjük. A sárgáját is kikeverjük a másik fele cukorral habosra.
A lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, és beleszitáljuk a tojásos masszába óvatosan, majd a színezéket is hozzáadjuk. Szép sima masszává keverjük, míg bíborvörös tésztát kapunk.
Egy 22 cm-es átmérőjű kerek tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel, és beletöltjük a piskótamasszát. Először 180 fokon sütjük alsó-felső sütésen elektromos sütőben, míg szépen megemelkedik, aztán visszavesszük a hőfokot 160 fokra. Tűpróbával ellenőrizzük,hogy megsült-e a torta. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk 3 lappá.
A krém hozzávalóit egy tálba összemérjük, kivéve a tejszínt, melyet külön habbá verünk a fixálóval, majd géppel közepes fokozaton a krémsajttal és a cukorral krémesre habosítjuk. Reszelt citromhéjjal ízesítjük, és citromlevet csavarunk bele. Sima krémet kapunk, mellyel megkenjük a lapokat, a tetejét, és az oldalát a tortának.
Reszelt csokoládéval díszítjük a tetejét, behűtve, szeletelve kínáljuk.
A vörösbársony torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

