Vörösbársony torta recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- csipet só
- 10 dkg liszt
- 1 ek sötét kakaópor
- 1 ek piros ételszínező
- 0,5 csomag sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 10 dkg porcukor
- 2,5 dl tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag expressz habfixáló
- 1 citrom leve
A tetejére:
- 2 ek reszelt csokoládé
Elkészítése:
A tojások fehérjét a fele cukorral és egy csipet sóval habbá verjük. A sárgáját is kikeverjük a másik fele cukorral habosra.
A lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, és beleszitáljuk a tojásos masszába óvatosan, majd a színezéket is hozzáadjuk. Szép sima masszává keverjük, míg bíborvörös tésztát kapunk.
Egy 22 cm-es átmérőjű kerek tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel, és beletöltjük a piskótamasszát. Először 180 fokon sütjük alsó-felső sütésen elektromos sütőben, míg szépen megemelkedik, aztán visszavesszük a hőfokot 160 fokra. Tűpróbával ellenőrizzük,hogy megsült-e a torta. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk 3 lappá.
A krém hozzávalóit egy tálba összemérjük, kivéve a tejszínt, melyet külön habbá verünk a fixálóval, majd géppel közepes fokozaton a krémsajttal és a cukorral krémesre habosítjuk. Reszelt citromhéjjal ízesítjük, és citromlevet csavarunk bele. Sima krémet kapunk, mellyel megkenjük a lapokat, a tetejét, és az oldalát a tortának.
Reszelt csokoládéval díszítjük a tetejét, behűtve, szeletelve kínáljuk.
A vörösbársony torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 19 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »