Vörös bársony torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 22 dkg liszt
- 22 dkg cukor
- 22 dkg vaj v. margarin
- 2 ek kakaó
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
- 1 vaníliás cukor
- 1 kk sütőpor
- csipet só
- 1 kanál piros ételfesték /folyékony/
Krémhez:
- 25 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
- 250 ml tejszín
Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kakaót, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, és összekeverjük.
A lágy vajat/margarint a cukorral habosra keverjük. Beletesszük a tojásokat, ezzel is keverjük két-három percig, majd a tejfölt és az ételfestéket is hozzáadjuk. A lisztes keveréket két részben adjuk hozzá, óvatosan összeforgatjuk. Nem lesz olyan lágy a tésztánk, mint a piskóta.
Egy 26 cm tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a masszát. 170 fokos sütőbe 30-40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A túrót a mascarponével jól elkeverjük (én botmixerrel egyneműsítettem), hozzáadjuk a felvert tejszínt, a cukrot (ízlés szerint lehet több is), és jól összekeverjük.
A kihűlt tésztát három lapba vágjuk, a krémet három részre osztjuk. Egy-egy rész krém kerül a lapok közé. Igyekezzünk egyenletesen elsimítani. Egy rész krémmel pedig bevonjuk a tortát, kevés krémet hagyva a díszítésre, aminek csak a fantáziánk szab határt.
Tipp:
Jó szívvel ajánlom kezdő sütögetőknek is, mert ez egy különleges torta, de nagyon egyszerű elkészíteni.
A vörös bársony torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 19 g