Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörös bársony torta recept

Vörös bársony torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 2 evőkanál kakaó
    • 12 dkg vaj vagy margarin
    • 30 dkg cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis dobozos kefir
    • 2 kanál vanília aroma
    • piros ételszínező
    • 2 teáskanál ecet
    • 2 teáskanál szódabikarbóna

    A krémhez:

    • 50 dkg mascarpone
    • 1 csomag bourbon vanília
    • 2 kanál vanília aroma
    • 2,5 dl habtejszín keményre felverve
    • 15 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tésztához a vajat kikeverem a cukorral és az aromával,majd egyenként eldolgozom benne a tojásokat. A száraz hozzávalókat összevegyítem. A kefirben elkeverem a színezéket, és a lisztes keverékkel felváltva a vajas krémhez adom.Végül a szódabikarbónát egy kis pohárba teszem és ráöntöm az ecetet,amikor pezseg akkor a tésztához adom.

    A tésztából kettő lapot sütök előmelegített,180 fokos sütőben kb 25 perc alatt. Ha kihűlt,a lapokat kettévágom,így 4 tortalapom lesz.

    A krémhez a hozzávalókat összekeverem,majd megkenem a lapokat vele.A torta külső részét is ezzel vonom be.

    Tetszés szerint díszíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá