Vörös bársony torta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 30 dkg cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kis dobozos kefir
- 2 kanál vanília aroma
- piros ételszínező
- 2 teáskanál ecet
- 2 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 1 csomag bourbon vanília
- 2 kanál vanília aroma
- 2,5 dl habtejszín keményre felverve
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A tésztához a vajat kikeverem a cukorral és az aromával,majd egyenként eldolgozom benne a tojásokat. A száraz hozzávalókat összevegyítem. A kefirben elkeverem a színezéket, és a lisztes keverékkel felváltva a vajas krémhez adom.Végül a szódabikarbónát egy kis pohárba teszem és ráöntöm az ecetet,amikor pezseg akkor a tésztához adom.
A tésztából kettő lapot sütök előmelegített,180 fokos sütőben kb 25 perc alatt. Ha kihűlt,a lapokat kettévágom,így 4 tortalapom lesz.
A krémhez a hozzávalókat összekeverem,majd megkenem a lapokat vele.A torta külső részét is ezzel vonom be.
Tetszés szerint díszíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

