Vörös bársony torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 30 dkg cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis dobozos kefir
- 2 kanál vanília aroma
- piros ételszínező
- 2 teáskanál ecet
- 2 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 1 csomag bourbon vanília
- 2 kanál vanília aroma
- 2,5 dl habtejszín keményre felverve
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A tésztához a vajat kikeverem a cukorral és az aromával,majd egyenként eldolgozom benne a tojásokat. A száraz hozzávalókat összevegyítem. A kefirben elkeverem a színezéket, és a lisztes keverékkel felváltva a vajas krémhez adom.Végül a szódabikarbónát egy kis pohárba teszem és ráöntöm az ecetet,amikor pezseg akkor a tésztához adom.
A tésztából kettő lapot sütök előmelegített,180 fokos sütőben kb 25 perc alatt. Ha kihűlt,a lapokat kettévágom,így 4 tortalapom lesz.
A krémhez a hozzávalókat összekeverem,majd megkenem a lapokat vele.A torta külső részét is ezzel vonom be.
Tetszés szerint díszíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »