Vörös bársony torta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 30 dkg cukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis dobozos kefir
- 2 kanál vanília aroma
- piros ételszínező
- 2 teáskanál ecet
- 2 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 1 csomag bourbon vanília
- 2 kanál vanília aroma
- 2,5 dl habtejszín keményre felverve
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A tésztához a vajat kikeverem a cukorral és az aromával,majd egyenként eldolgozom benne a tojásokat. A száraz hozzávalókat összevegyítem. A kefirben elkeverem a színezéket, és a lisztes keverékkel felváltva a vajas krémhez adom.Végül a szódabikarbónát egy kis pohárba teszem és ráöntöm az ecetet,amikor pezseg akkor a tésztához adom.
A tésztából kettő lapot sütök előmelegített,180 fokos sütőben kb 25 perc alatt. Ha kihűlt,a lapokat kettévágom,így 4 tortalapom lesz.
A krémhez a hozzávalókat összekeverem,majd megkenem a lapokat vele.A torta külső részét is ezzel vonom be.
Tetszés szerint díszíthető.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.