Vörös bársony torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 12 dkg vaj vagy margarin
  • 30 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 kis dobozos kefir
  • 2 kanál vanília aroma
  • piros ételszínező
  • 2 teáskanál ecet
  • 2 teáskanál szódabikarbóna

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 1 csomag bourbon vanília
  • 2 kanál vanília aroma
  • 2,5 dl habtejszín keményre felverve
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése:

A tésztához a vajat kikeverem a cukorral és az aromával,majd egyenként eldolgozom benne a tojásokat. A száraz hozzávalókat összevegyítem. A kefirben elkeverem a színezéket, és a lisztes keverékkel felváltva a vajas krémhez adom.Végül a szódabikarbónát egy kis pohárba teszem és ráöntöm az ecetet,amikor pezseg akkor a tésztához adom.

A tésztából kettő lapot sütök előmelegített,180 fokos sütőben kb 25 perc alatt. Ha kihűlt,a lapokat kettévágom,így 4 tortalapom lesz.

A krémhez a hozzávalókat összekeverem,majd megkenem a lapokat vele.A torta külső részét is ezzel vonom be.

Tetszés szerint díszíthető.