Vegyes gyümölcsös torta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6,5 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csapott tk sütőpor
- 1 csipet só
Krém:
- 2 cs vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
Tetejére:
- gyümölcsök tetszőlegesen
- 2 cs színtelen tortabevonó zselé
- cukor
- víz
Elkészítése:
A tésztához a tojást, a cukorral, a citromhéjjal és csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az olvasztott vajat. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk és kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztamasszát és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Eltávolítjuk róla a kapcsos részt és hűlni hagyjuk.
Elkészítjük a krémet: a pudingport kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd beleöntjük a pudingos tejet és 1-2 percig kevergetve tovább főzzük. Mikor kicsit hűlt, a vajat is beledolgozzuk.
A tortalap köré rakjuk a kapcsos részt és rásimítjuk a krémet, tetejét kirakjuk gyümölcsökkel és a hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a tortabevonó zselét a csomagoláson leírtak szerint, majd bevonjuk vele a tortánkat és 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe.