Vegyes gyümölcsös torta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 6,5 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csapott tk sütőpor
- 1 csipet só
Krém:
- 2 cs vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
Tetejére:
- gyümölcsök tetszőlegesen
- 2 cs színtelen tortabevonó zselé
- cukor
- víz
Elkészítése:
A tésztához a tojást, a cukorral, a citromhéjjal és csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az olvasztott vajat. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk és kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztamasszát és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Eltávolítjuk róla a kapcsos részt és hűlni hagyjuk.
Elkészítjük a krémet: a pudingport kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd beleöntjük a pudingos tejet és 1-2 percig kevergetve tovább főzzük. Mikor kicsit hűlt, a vajat is beledolgozzuk.
A tortalap köré rakjuk a kapcsos részt és rásimítjuk a krémet, tetejét kirakjuk gyümölcsökkel és a hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a tortabevonó zselét a csomagoláson leírtak szerint, majd bevonjuk vele a tortánkat és 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »