Vegyes gyümölcsös torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6,5 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csapott tk sütőpor
  • 1 csipet só

Krém:

  • 2 cs vanília ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj

Tetejére:

  • gyümölcsök tetszőlegesen
  • 2 cs színtelen tortabevonó zselé
  • cukor
  • víz

Elkészítése:

A tésztához a tojást, a cukorral, a citromhéjjal és csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az olvasztott vajat. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk és kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztamasszát és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Eltávolítjuk róla a kapcsos részt és hűlni hagyjuk.

Elkészítjük a krémet: a pudingport kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd beleöntjük a pudingos tejet és 1-2 percig kevergetve tovább főzzük. Mikor kicsit hűlt, a vajat is beledolgozzuk.

A tortalap köré rakjuk a kapcsos részt és rásimítjuk a krémet, tetejét kirakjuk gyümölcsökkel és a hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a tortabevonó zselét a csomagoláson leírtak szerint, majd bevonjuk vele a tortánkat és 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe.