Varázs csokitorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 470 ml cukor
- 415 ml liszt
- 415 ml kakaópor
- 7 ml szódabikarbóna
- 7 ml sütőpor
- 1 teáskanál só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 235 ml tej
- 120 ml étolaj
- 2 teáskanál vanília aroma
- 235 ml forrásban lévő víz
Krém:
- 30 ml kakaópor
- 200 g étcsokoládé
- 30 ml forrásban lévő víz
- 15 ml porcukor
- 156 ml habtejszín
Elkészítése:
A tészta száraz hozzávalóit elkeverem egy tálban, majd hozzáadom a tojást, a tejet, a vanília aromát és az étolajat, majd elkeverem.
Az elkevert tésztához öntöm a forrásban lévő vizet és addig keverem, míg kis buborékok tűnnek fel a tésztában.
A tésztát kétfelé választom, majd mindegyik felét egy-egy 23 centiméter átmérőjű tortaformába öntöm és előmelegített sütőben 175 fokon 30 percig sütöm. A kész süteményeket lehűtöm, félbe vágom, majd a hűtőbe teszem.
Krémet készítek, ehhez a csokoládét a forrásban lévő vízbe teszem és addig keverem, míg a csokoládé megolvad. A cukrot és a kakaót elkeverem, majd az olvasztott csokoládéhoz keverem. Hozzáöntöm a habtejszínt is és lágy krémmé keverem.
A hűtőből kiveszem az előkészített tortákat, majd kívül bekenem a krémmel, illetve az egyes szeletek közé is vastagon krémet teszek. Nem baj, ha folyós a krém, mert a tortát a hűtőbe téve megszilárdul és egy csodálatos csokoládétorta lesz az eredmény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »