Varázs csokitorta

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Varázs csokitorta

Hozzávalók:

Tészta:

  • 470 ml cukor
  • 415 ml liszt
  • 415 ml kakaópor
  • 7 ml szódabikarbóna
  • 7 ml sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 2 tojás
  • 235 ml tej
  • 120 ml étolaj
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 235 ml forrásban lévő víz

Krém:

  • 30 ml kakaópor
  • 200 g étcsokoládé
  • 30 ml forrásban lévő víz
  • 15 ml porcukor
  • 156 ml habtejszín

Elkészítése:

A tészta száraz hozzávalóit elkeverem egy tálban, majd hozzáadom a tojást, a tejet, a vanília aromát és az étolajat, majd elkeverem.

Az elkevert tésztához öntöm a forrásban lévő vizet és addig keverem, míg kis buborékok tűnnek fel a tésztában.

A tésztát kétfelé választom, majd mindegyik felét egy-egy 23 centiméter átmérőjű tortaformába öntöm és előmelegített sütőben 175 fokon 30 percig sütöm. A kész süteményeket lehűtöm, félbe vágom, majd a hűtőbe teszem.

Krémet készítek, ehhez a csokoládét a forrásban lévő vízbe teszem és addig keverem, míg a csokoládé megolvad. A cukrot és a kakaót elkeverem, majd az olvasztott csokoládéhoz keverem. Hozzáöntöm a habtejszínt is és lágy krémmé keverem.

A hűtőből kiveszem az előkészített tortákat, majd kívül bekenem a krémmel, illetve az egyes szeletek közé is vastagon krémet teszek. Nem baj, ha folyós a krém, mert a tortát a hűtőbe téve megszilárdul és egy csodálatos csokoládétorta lesz az eredmény.