Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
A tészta száraz hozzávalóit elkeverem egy tálban, majd hozzáadom a tojást, a tejet, a vanília aromát és az étolajat, majd elkeverem.
Az elkevert tésztához öntöm a forrásban lévő vizet és addig keverem, míg kis buborékok tűnnek fel a tésztában.
A tésztát kétfelé választom, majd mindegyik felét egy-egy 23 centiméter átmérőjű tortaformába öntöm és előmelegített sütőben 175 fokon 30 percig sütöm. A kész süteményeket lehűtöm, félbe vágom, majd a hűtőbe teszem.
Krémet készítek, ehhez a csokoládét a forrásban lévő vízbe teszem és addig keverem, míg a csokoládé megolvad. A cukrot és a kakaót elkeverem, majd az olvasztott csokoládéhoz keverem. Hozzáöntöm a habtejszínt is és lágy krémmé keverem.
A hűtőből kiveszem az előkészített tortákat, majd kívül bekenem a krémmel, illetve az egyes szeletek közé is vastagon krémet teszek. Nem baj, ha folyós a krém, mert a tortát a hűtőbe téve megszilárdul és egy csodálatos csokoládétorta lesz az eredmény.