Vaníliás túrórudi torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához: (2 lap)
- 5-5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1-1 sütőpor
- 5-5 ek porcukor
- 5-5 ek liszt
Túrós krém:
- 50 dkg túró
- 300 g tejföl
- 1 citrom leve
- 15 dkg cukor
- 2 vanília cukor
- 350 ml tejszín
- 5 db túrórudi
- 1 g zselatin
Vaníliás krém:
- 1 cs vanília pudingpor
- 3 ek cukor
- 4 dl tej
- 150 ml tejszín
Elkészítése:
5-5 tojásból 2 piskótát sütünk.
Túrós krém: A cukrot a túróval, tejföllel, citrommal jól kikeverjük, majd a rudikat apró kockára vágjuk, és hozzá adjuk a krémhez. A zselatint forró vízben simára keverjük, majd langyosan a krémhez öntjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd ezt is a krémhez adjuk.
Vaníliás krém: A pudingot megfőzzük, majd hidegre kihűtjük. A tejszínt felverjük, majd hozzá adjuk a pudinghoz,így kapunk egy tejszínes vaníliás krémet.
A torta összeállítása:
Az egyik lapot megkenjük a túrós krémmel, majd rátesszük a másik lapot, és azt pedig a vaníliás krémmel kenjük meg.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon.
Sztori: Aki díszíteni szeretné, az olvasztott csokit csorgathat a tetejére.
Lehet téglalap alakú formában sütni, vagy kerek tortaformában is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

