Vaníliás túrórudi torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tésztához: (2 lap)

  • 5-5 tojás
  • 1-1 sütőpor
  • 5-5 ek porcukor
  • 5-5 ek liszt

Túrós krém:

  • 50 dkg túró
  • 300 g tejföl
  • 1 citrom leve
  • 15 dkg cukor
  • 2 vanília cukor
  • 350 ml tejszín
  • 5 db túrórudi
  • 1 g zselatin

Vaníliás krém:

  • 1 cs vanília pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 4 dl tej
  • 150 ml tejszín

Elkészítése:

5-5 tojásból 2 piskótát sütünk.

Túrós krém: A cukrot a túróval, tejföllel, citrommal jól kikeverjük, majd a rudikat apró kockára vágjuk, és hozzá adjuk a krémhez. A zselatint forró vízben simára keverjük, majd langyosan a krémhez öntjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd ezt is a krémhez adjuk.

Vaníliás krém: A pudingot megfőzzük, majd hidegre kihűtjük. A tejszínt felverjük, majd hozzá adjuk a pudinghoz,így kapunk egy tejszínes vaníliás krémet.

A torta összeállítása:

Az egyik lapot megkenjük a túrós krémmel, majd rátesszük a másik lapot, és azt pedig a vaníliás krémmel kenjük meg.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon.

 

Sztori: Aki díszíteni szeretné, az olvasztott csokit csorgathat a tetejére.
Lehet téglalap alakú formában sütni, vagy kerek tortaformában is.