Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás torta recept

Vaníliás torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 15 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 ek kristálycukor
    • 15 ek liszt
    • 3 cs sütőpor

    Krém:

    • 3 cs vaníliás pudingpor
    • 1,7 l tej
    • 6 ek liszt
    • 5 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin
    • citromlé
    • 0,5 kg porcukor

    Bevonat:

    • 0,5 l habtejszín
    • gyümölcsök

    Elkészítése:
    Három piskótát fogunk sütni egyenként 5-5 tojásból. 5 tojást a keverőtál üstjébe ütünk, hozzáadjuk az 5 ek cukrot, majd kb 10 perc alatt felverjük keményre. Az 5 ek liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojáshoz. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. A maradék alapanyagokkal is ugyanígy járunk el.

    A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat és a lisztet, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt akkor hozzáadjuk a margarint, citromlevet, a cukrokat és robotgéppel alaposan kihabosítjuk.

    A tejszínt keményre felverjük.

    Az alsó lapra kenjük a krém 1/3-át, gyümölcsöket nyomkodunk bele, majd a felvert tejszínből is kenünk rá egy keveset. Erre rátesszük a következő lapot, ugyanúgy járunk el vele, mint az előzővel, végül befedjük a harmadik lappal. A maradék krémmel vékonyan bevonjuk a tortánk oldalát és a tetejét, majd a tejszínnel és a gyümölcsökkel ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá