Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliakrémes túrószelet recept

Vaníliakrémes túrószelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 500 g túró
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 90 g xilit (54 g CH)
    • vanília aroma
    • 1 citrom lereszelt héja
    • 40 g lágy/olvasztott margarin
    • 50 g tejföl (2 ek)
    • 40 g darált dió (4 ek)
    • 1 tk sütőpor
    • csipet só

    A krémhez (összesen 74,44 g CH):

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • fél cs vaníliás pudingpor
    • 250 ml tej
    • 80 g xilit
    • 125 g lágy margarin

    Elkészítése:

    A tésztához a tojások sárgáját a cukorral 3-4 perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, a citromhéjat és a vaníliaaromát, majd apránként az áttört túrót és a sütőporos diót. A tojások fehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk, és ezt is a masszába forgatjuk. Egy 23 cm-es kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük. Ha elkezdene megpirulni, takarjuk le alufóliával.

    A krémhez először megfőzzük a pudingot. A tej felét feltesszük forrni, míg a másik felét csomómentesre keverjük 20 g pudingporral, 20 g cukorral, és a tojások sárgájával. A többi tejhez öntjük és folyamatos kevergetés mellett sűrű pudinggá főzzük. Félretesszük hűlni. A margarint először magában, majd a megmaradt cukorral habosra keverjük, és a már kihűlt pudingot apránként beledolgozzuk.

    Ha kihűlt a tészta, rákenjük a krémet, és ízlés szerint olajos magvakkal (dióval, mandulával, mogyoróval) díszítjük.

    A “tortácska” összesen 128,44 g CH-t tartalmaz, szeletenként pedig 10,7 grammot. Igazán diétabarát. :)

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá