Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vakondtúrás torta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 2 teáskanál sütőpor
    • 15 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál langyos víz
    • 4 dkg kakaó

    A krémhez:

    • 60 dkg habtejszín
    • 2 csomag habfix
    • 10 dkg cukor
    • 2 evőkanál zselatinpor
    • 6 dkg étcsoki
    • 3 banán

    Elkészítés:  A tojásokat válasszuk ketté, és a fehérjét verjük habbá. A tojások sárgáját, cukorral, és a vaníliás cukorral verjük addig, amíg a tojás ki nem világosodik, majd kanalanként a langyos vizet is keverjük hozzájuk. A lisztet keverjük el a kakaóval és a sütőporral, majd adjuk hozzá a tészta alaphoz. Kerek formában, előmelegített sütőben 190 fokon 25 percig süssük meg a tésztalapot.

    Ha a tészta kihűlt, akkor 1-2 cm mélyen kaparjuk ki úgy, hogy 1 cm peremet hagyjunk neki. A kikapart tésztát egy tálban morzsoljuk össze. A krém töltelékhez a habtejszínt verjük fel a habfixel, és a cukorral. A zselatint 1 dl vízzel keverjük el, majd forraljuk fel, és egy kicsit hagyjuk hűlni, majd keverjük a habtejszínhez (pár kanál habtejszínt keverjünk a zselatinhoz, majd az egészet úgy adjuk a habtejszínhez, így nem lesz csomós), végül az apróra vágott étcsokit is keverjük bele. 3 banánt hosszában vágjunk el, a torta alján osszuk szét a lapos felével lefelé, majd halmozzuk rá a habtejszínt, és szórjuk rá a morzsolt tésztát. 5 órát hagyjuk állni a hűtőben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá