Túrós linzertorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 ek citromlé
- 5 ek tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0.5 ek rum
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek citromlé
- 1 db citrom
- 5 ek lekvár/ dzsem
- 50 dkg cseresznye
Elkészítése:
A töltelékhez a túrót áttörjük és kikeverjük a tojások sárgájával.Hozzáadjuk a rumot, ízesítjük porcukorral, vaníliás cukorral, citromlével, reszelt citromhéjjal, végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.
Tészta hozzávalóit összedolgozzuk 3 részre osztjuk és fél órát pihentetjük. Az első cipót vékonyra kisodorjuk megkenjük lekvárral, feltekerjük és hűtőbe tesszük.
Egy tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával meghintjük. Következő tésztát kerekre nyújtjuk, belerakjuk a tortaformába és megszórjuk cseresznyével. Rátesszük a következő kerek formára nyújtott lapot, erre jön a túrótöltelék.
Elővesszük a lekvárral töltött linzerrudat, fél centis szeletekre vágjuk és sorba rátesszük a túrótöltelékre.
Forró sütőbe tesszük, kis idő múlva takarékra állítjuk a sütőt és kb 1 órát sütjük. Amikor megsült, kihűtjük és kivesszük a formából és tálcára tesszük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »