Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós linzertorta recept

Túrós linzertorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 ek citromlé
    • 5 ek tej
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csipet só

    Töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0.5 ek rum
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 ek citromlé
    • 1 db citrom
    • 5 ek lekvár/ dzsem
    • 50 dkg cseresznye

    Elkészítése:

    A töltelékhez a túrót áttörjük és kikeverjük a tojások sárgájával.Hozzáadjuk a rumot, ízesítjük porcukorral, vaníliás cukorral, citromlével, reszelt citromhéjjal, végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.

    Tészta hozzávalóit összedolgozzuk 3 részre osztjuk és fél órát pihentetjük. Az első cipót vékonyra kisodorjuk megkenjük lekvárral, feltekerjük és hűtőbe tesszük.

    Egy tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával meghintjük. Következő tésztát kerekre nyújtjuk, belerakjuk a tortaformába és megszórjuk cseresznyével. Rátesszük a következő kerek formára nyújtott lapot, erre jön a túrótöltelék.

    Elővesszük a lekvárral töltött linzerrudat, fél centis szeletekre vágjuk és sorba rátesszük a túrótöltelékre.

    Forró sütőbe tesszük, kis idő múlva takarékra állítjuk a sütőt és kb 1 órát sütjük. Amikor megsült, kihűtjük és kivesszük a formából és tálcára tesszük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá