Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A töltelékhez a túrót áttörjük és kikeverjük a tojások sárgájával.Hozzáadjuk a rumot, ízesítjük porcukorral, vaníliás cukorral, citromlével, reszelt citromhéjjal, végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.
Tészta hozzávalóit összedolgozzuk 3 részre osztjuk és fél órát pihentetjük. Az első cipót vékonyra kisodorjuk megkenjük lekvárral, feltekerjük és hűtőbe tesszük.
Egy tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával meghintjük. Következő tésztát kerekre nyújtjuk, belerakjuk a tortaformába és megszórjuk cseresznyével. Rátesszük a következő kerek formára nyújtott lapot, erre jön a túrótöltelék.
Elővesszük a lekvárral töltött linzerrudat, fél centis szeletekre vágjuk és sorba rátesszük a túrótöltelékre.
Forró sütőbe tesszük, kis idő múlva takarékra állítjuk a sütőt és kb 1 órát sütjük. Amikor megsült, kihűtjük és kivesszük a formából és tálcára tesszük.