Túrós linzertorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 0,5 ek citromlé
  • 5 ek tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 0.5 ek rum
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek citromlé
  • 1 db citrom
  • 5 ek lekvár/ dzsem
  • 50 dkg cseresznye

Elkészítése:

A töltelékhez a túrót áttörjük és kikeverjük a tojások sárgájával.Hozzáadjuk a rumot, ízesítjük porcukorral, vaníliás cukorral, citromlével, reszelt citromhéjjal, végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.

Tészta hozzávalóit összedolgozzuk 3 részre osztjuk és fél órát pihentetjük. Az első cipót vékonyra kisodorjuk megkenjük lekvárral, feltekerjük és hűtőbe tesszük.

Egy tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával meghintjük. Következő tésztát kerekre nyújtjuk, belerakjuk a tortaformába és megszórjuk cseresznyével. Rátesszük a következő kerek formára nyújtott lapot, erre jön a túrótöltelék.

Elővesszük a lekvárral töltött linzerrudat, fél centis szeletekre vágjuk és sorba rátesszük a túrótöltelékre.

Forró sütőbe tesszük, kis idő múlva takarékra állítjuk a sütőt és kb 1 órát sütjük. Amikor megsült, kihűtjük és kivesszük a formából és tálcára tesszük.