Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós, krémes gyümölcstorta recept

Túrós, krémes gyümölcstorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • 3 ek kristálycukor
    • 0,5 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 0,5 liter tej
    • 3-4 ek cukor
    • 3 ek tehéntúró

    Tetejére:

    • gyümölcs ízlés szerint (kivi, banán, eper, barack…)
    • 1 csomag tortazselé por
    • cukor
    • víz

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd a fehérjéhez csurgatjuk. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk.

    A sütőformát kivajazzuk, majd liszttel vékonyan meghintjük. Beleöntjük a tésztát és 180 fokos sütőben szép világosra (tűpróbáig) sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kiszedjük a formából.

    Krém készítése:

    A pudingport a cukorral elkeverjük. A tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd belekeverjük a túrót.

    A krémet a kihűlt piskótára kenjük. A tetejét felszeletelt gyümölcsökkel kirakjuk.

    A tortazselét a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük és ráöntjük a torta tetejére.

    Tipp:

    Én csak 3 evőkanál cukrot használtam a krémhez, így nem lesz annyira édes, de nyugodtan lehet többet is. Túrót is nyugodtan használhatsz többet, ha szereted a túrós sütiket. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá