Túrós, krémes gyümölcstorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 3 ek kristálycukor
- 0,5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 0,5 liter tej
- 3-4 ek cukor
- 3 ek tehéntúró
Tetejére:
- gyümölcs ízlés szerint (kivi, banán, eper, barack…)
- 1 csomag tortazselé por
- cukor
- víz
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd a fehérjéhez csurgatjuk. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk.
A sütőformát kivajazzuk, majd liszttel vékonyan meghintjük. Beleöntjük a tésztát és 180 fokos sütőben szép világosra (tűpróbáig) sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kiszedjük a formából.
Krém készítése:
A pudingport a cukorral elkeverjük. A tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd belekeverjük a túrót.
A krémet a kihűlt piskótára kenjük. A tetejét felszeletelt gyümölcsökkel kirakjuk.
A tortazselét a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük és ráöntjük a torta tetejére.
Tipp:
Én csak 3 evőkanál cukrot használtam a krémhez, így nem lesz annyira édes, de nyugodtan lehet többet is. Túrót is nyugodtan használhatsz többet, ha szereted a túrós sütiket. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »