Túrós, krémes gyümölcstorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 3 ek kristálycukor
- 0,5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 0,5 liter tej
- 3-4 ek cukor
- 3 ek tehéntúró
Tetejére:
- gyümölcs ízlés szerint (kivi, banán, eper, barack…)
- 1 csomag tortazselé por
- cukor
- víz
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd a fehérjéhez csurgatjuk. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk.
A sütőformát kivajazzuk, majd liszttel vékonyan meghintjük. Beleöntjük a tésztát és 180 fokos sütőben szép világosra (tűpróbáig) sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kiszedjük a formából.
Krém készítése:
A pudingport a cukorral elkeverjük. A tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd belekeverjük a túrót.
A krémet a kihűlt piskótára kenjük. A tetejét felszeletelt gyümölcsökkel kirakjuk.
A tortazselét a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük és ráöntjük a torta tetejére.
Tipp:
Én csak 3 evőkanál cukrot használtam a krémhez, így nem lesz annyira édes, de nyugodtan lehet többet is. Túrót is nyugodtan használhatsz többet, ha szereted a túrós sütiket. :)