Túrós, krémes gyümölcstorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Túrós, krémes gyümölcstorta

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 3 tojás
  • 3 ek liszt
  • 3 ek kristálycukor
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 3-4 ek cukor
  • 3 ek tehéntúró

Tetejére:

  • gyümölcs ízlés szerint (kivi, banán, eper, barack…)
  • 1 csomag tortazselé por
  • cukor
  • víz

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd a fehérjéhez csurgatjuk. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk.

A sütőformát kivajazzuk, majd liszttel vékonyan meghintjük. Beleöntjük a tésztát és 180 fokos sütőben szép világosra (tűpróbáig) sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kiszedjük a formából.

Krém készítése:

A pudingport a cukorral elkeverjük. A tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd belekeverjük a túrót.

A krémet a kihűlt piskótára kenjük. A tetejét felszeletelt gyümölcsökkel kirakjuk.

A tortazselét a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük és ráöntjük a torta tetejére.

Tipp:

Én csak 3 evőkanál cukrot használtam a krémhez, így nem lesz annyira édes, de nyugodtan lehet többet is. Túrót is nyugodtan használhatsz többet, ha szereted a túrós sütiket. :)