Túróhabos pavlova recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Habhoz:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 35 dkg porcukor (ahány
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérjéből készítjük, annyiszor 7 dkg porcukor)
- 2,5 teáskanál ecet (1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁShoz fél teáskanál ecetet számoljunk)
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/2 cs sütőpor
Túróhabhoz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 125 g philadelphia krémsajt vagy mascarpone
- 1 dl tej
- 30 dkg túró
- 1 rúd vanília közepe
- 15 dkg cukor
- 3 dl tejszín
Tetejére:
- málna vagy egyéb más, savanykás, gyümölcs
Elkészítése:
A tojásfehérjét egy fémtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Vizet forralunk egy kis lábasban, ráhelyezzük a tálat, és gőz felett addig verjük, míg olyan szilárd lesz, hogy a habverőről nem folyik le.
Ezután sütőpapírra, szilikonosról tökéletesen lejön, simítjuk úgy, hogy a széle körben magasabb legyen.
A sütőt 180 fokra melegítjük, beletesszük a habot, majd rögtön 90 fokra csökkentjük és 80 percig szárítjuk. Így a “kérge” rögtön megkeményedik, míg belül szép lassan szárad ki.
Amíg szárad, bekeverjük a túróhabot: a tejszínhab, túró kivételével mindet lassú tűzön összefőzzük, majd a tűzről levéve beletesszük a túrót, a reszelt citromhéjat és ha még kell, cukrot, majd botmixerrel pépesítjük. Épp csak egy kicsit. Ha kihűlt belekeverjük a keményre vert tejszínt.
A piskótát megsütjük, ha elkészül a hab-alap. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgákhoz adjuk a többi hozzávalót, majd vigyázva összeforgatjuk a felvert tojásfehérjével. Kerek tortaformában 10 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Ha minden kész és kihűlt, rétegezzük: hab-alap, vékonyan túróhab, piskóta, bőven túróhab, málna.
Szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »