Túróhabos pavlova recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Habhoz:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 35 dkg porcukor (ahány FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérjéből készítjük, annyiszor 7 dkg porcukor)
- 2,5 teáskanál ecet (1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁShoz fél teáskanál ecetet számoljunk)
Piskótához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/2 cs sütőpor
Túróhabhoz:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 125 g philadelphia krémsajt vagy mascarpone
- 1 dl tej
- 30 dkg túró
- 1 rúd vanília közepe
- 15 dkg cukor
- 3 dl tejszín
Tetejére:
- málna vagy egyéb más, savanykás, gyümölcs
Elkészítése:
A tojásfehérjét egy fémtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Vizet forralunk egy kis lábasban, ráhelyezzük a tálat, és gőz felett addig verjük, míg olyan szilárd lesz, hogy a habverőről nem folyik le.
Ezután sütőpapírra, szilikonosról tökéletesen lejön, simítjuk úgy, hogy a széle körben magasabb legyen.
A sütőt 180 fokra melegítjük, beletesszük a habot, majd rögtön 90 fokra csökkentjük és 80 percig szárítjuk. Így a “kérge” rögtön megkeményedik, míg belül szép lassan szárad ki.
Amíg szárad, bekeverjük a túróhabot: a tejszínhab, túró kivételével mindet lassú tűzön összefőzzük, majd a tűzről levéve beletesszük a túrót, a reszelt citromhéjat és ha még kell, cukrot, majd botmixerrel pépesítjük. Épp csak egy kicsit. Ha kihűlt belekeverjük a keményre vert tejszínt.
A piskótát megsütjük, ha elkészül a hab-alap. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgákhoz adjuk a többi hozzávalót, majd vigyázva összeforgatjuk a felvert tojásfehérjével. Kerek tortaformában 10 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Ha minden kész és kihűlt, rétegezzük: hab-alap, vékonyan túróhab, piskóta, bőven túróhab, málna.
Szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető!