Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túró rudi torta recept

Túró rudi torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek kakaópor

    Krém:

    • 1 cs zselatin
    • 20 dkg porcukor
    • fél kg túró
    • 2 dl tejföl
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • fél citrom leve
    • 5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tojásokat a keverőtál üstjébe ütjük, hozzáadjuk a cukrot és keményre felverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a felvert tojáshoz adjuk óvatosan, hogy ne törjük össze a habot. Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd két lapba vágjuk.

    A krémhez a tejfölt elkeverjük a porcukorral, majd a túrót, citrom levét és héját, valamint a vaníliás cukrot hozzáadva alaposan elkeverjük. 2-3 ek vizet langyosra melegítünk és feloldjuk benne a zselatint, amit a túrós krémbe forgatunk. A tejszínt nem túl keményre felverjük, majd összeforgatjuk a túrós krémmel.

    Az egyik lapot visszatesszük a formába és a tetejére simítjuk a krémet. Hűtőbe tesszük, majd ha megdermedt a teteje, rátesszük a másik lapot is. A forma oldalát levéve csokimázzal leöntjük.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá