Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túró rudi torta másképp recept

Túró rudi torta másképp
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 7 ek liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 cs sütőpor
    • csipetnyi só

    Túrós krémhez:

    • 0,5 kg túró
    • cukor ízlés szerint
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg mascarpone sajt
    • 2 dl habtejszín felverve
    • 1 citrom héja
    • 1 cs zselatin

    Csokis krémhez:

    • 1 tábla étcsokoládé (10 dkg)
    • 15 dkg mascarpone
    • 2 dl habtejszín felverve
    • 1 cs vaníliás cukor
    • ízlés szerint porcukor

    Tetejére:

    • 3 dl habtejszín felverve
    • 15 dkg étcsokoládé
    • 1,5 ek étolaj
    • kevés tejszín
    • 5 túró rudi
    • tetszés szerinti dekorcukor

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 160 C-fokra. A sütőkarika alját becsomagoljuk sütőpapírral. A tojás sárgáját habosra keverjük. A tojás fehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk. Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. A kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd apránként, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet. Habkártyával a sütőkarikába szedjük a masszát és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának. 40 perc alatt készre sütjük a piskótát.

    A túrót jól áttörjük, majd belerakjuk a citromhéjat, a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a mascarponéval jól összekeverjük és hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. Közben a zselatint pici vízzel kikeverjük, majd meglangyosítjuk és a krémhez adagoljuk.

    A csokit gőz fölött felolvasszuk a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és a már felvert tejszínhabot. A zselatinnál ugyan úgy járunk el,mint az első krémnél és a csokikémhez adjuk.

    A kihűlt piskótát elvágjuk 3 lapra és megtöltjük felváltva a lapokat. A túrós krémből annyit hagyjunk ki,hogy a tetejére és az oldalára maradjon.

    A csokit gőz fölött felolvasztjuk, majd teszünk bele egy kis habtejszínt és olajat. A torta tetejét először körbe díszítjük a felvert tejszínnel, hogy a mázat majd ne engedje lefolyni.Ekkor jöhet rá a máz. A túró rudikat srégen elvágjuk és ha már kicsit keményedett a máz, akkor feldíszítjük vele a tortát. A többi díszítés is jöhet ezután.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá