Túró rudi torta másképp recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 7 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
- csipetnyi só
Túrós krémhez:
- 0,5 kg túró
- cukor ízlés szerint
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone sajt
- 2 dl habtejszín felverve
- 1 citrom héja
- 1 cs zselatin
Csokis krémhez:
- 1 tábla étcsokoládé (10 dkg)
- 15 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín felverve
- 1 cs vaníliás cukor
- ízlés szerint porcukor
Tetejére:
- 3 dl habtejszín felverve
- 15 dkg étcsokoládé
- 1,5 ek étolaj
- kevés tejszín
- 5 túró rudi
- tetszés szerinti dekorcukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160 C-fokra. A sütőkarika alját becsomagoljuk sütőpapírral. A tojás sárgáját habosra keverjük. A tojás fehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk. Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. A kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd apránként, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet. Habkártyával a sütőkarikába szedjük a masszát és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának. 40 perc alatt készre sütjük a piskótát.
A túrót jól áttörjük, majd belerakjuk a citromhéjat, a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a mascarponéval jól összekeverjük és hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. Közben a zselatint pici vízzel kikeverjük, majd meglangyosítjuk és a krémhez adagoljuk.
A csokit gőz fölött felolvasszuk a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és a már felvert tejszínhabot. A zselatinnál ugyan úgy járunk el,mint az első krémnél és a csokikémhez adjuk.
A kihűlt piskótát elvágjuk 3 lapra és megtöltjük felváltva a lapokat. A túrós krémből annyit hagyjunk ki,hogy a tetejére és az oldalára maradjon.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk, majd teszünk bele egy kis habtejszínt és olajat. A torta tetejét először körbe díszítjük a felvert tejszínnel, hogy a mázat majd ne engedje lefolyni.Ekkor jöhet rá a máz. A túró rudikat srégen elvágjuk és ha már kicsit keményedett a máz, akkor feldíszítjük vele a tortát. A többi díszítés is jöhet ezután.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »