Túró rudi torta másképp

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Túró rudi torta másképp

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 7 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • csipetnyi só

Túrós krémhez:

  • 0,5 kg túró
  • cukor ízlés szerint
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 2 dl habtejszín felverve
  • 1 citrom héja
  • 1 cs zselatin

Csokis krémhez:

  • 1 tábla étcsokoládé (10 dkg)
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín felverve
  • 1 cs vaníliás cukor
  • ízlés szerint porcukor

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín felverve
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1,5 ek étolaj
  • kevés tejszín
  • 5 túró rudi
  • tetszés szerinti dekorcukor

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 160 C-fokra. A sütőkarika alját becsomagoljuk sütőpapírral. A tojás sárgáját habosra keverjük. A tojás fehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk. Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. A kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd apránként, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet. Habkártyával a sütőkarikába szedjük a masszát és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának. 40 perc alatt készre sütjük a piskótát.

A túrót jól áttörjük, majd belerakjuk a citromhéjat, a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a mascarponéval jól összekeverjük és hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. Közben a zselatint pici vízzel kikeverjük, majd meglangyosítjuk és a krémhez adagoljuk.

A csokit gőz fölött felolvasszuk a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és a már felvert tejszínhabot. A zselatinnál ugyan úgy járunk el,mint az első krémnél és a csokikémhez adjuk.

A kihűlt piskótát elvágjuk 3 lapra és megtöltjük felváltva a lapokat. A túrós krémből annyit hagyjunk ki,hogy a tetejére és az oldalára maradjon.

A csokit gőz fölött felolvasztjuk, majd teszünk bele egy kis habtejszínt és olajat. A torta tetejét először körbe díszítjük a felvert tejszínnel, hogy a mázat majd ne engedje lefolyni.Ekkor jöhet rá a máz. A túró rudikat srégen elvágjuk és ha már kicsit keményedett a máz, akkor feldíszítjük vele a tortát. A többi díszítés is jöhet ezután.