Hozzávalók:
A piskótához:
Túrós krémhez:
Csokis krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160 C-fokra. A sütőkarika alját becsomagoljuk sütőpapírral. A tojás sárgáját habosra keverjük. A tojás fehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk. Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. A kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd apránként, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet. Habkártyával a sütőkarikába szedjük a masszát és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának. 40 perc alatt készre sütjük a piskótát.
A túrót jól áttörjük, majd belerakjuk a citromhéjat, a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a mascarponéval jól összekeverjük és hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. Közben a zselatint pici vízzel kikeverjük, majd meglangyosítjuk és a krémhez adagoljuk.
A csokit gőz fölött felolvasszuk a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és a már felvert tejszínhabot. A zselatinnál ugyan úgy járunk el,mint az első krémnél és a csokikémhez adjuk.
A kihűlt piskótát elvágjuk 3 lapra és megtöltjük felváltva a lapokat. A túrós krémből annyit hagyjunk ki,hogy a tetejére és az oldalára maradjon.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk, majd teszünk bele egy kis habtejszínt és olajat. A torta tetejét először körbe díszítjük a felvert tejszínnel, hogy a mázat majd ne engedje lefolyni.Ekkor jöhet rá a máz. A túró rudikat srégen elvágjuk és ha már kicsit keményedett a máz, akkor feldíszítjük vele a tortát. A többi díszítés is jöhet ezután.