Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túró rudi torta recept

Túró rudi torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 8 dkg liszt
    • 8 dkg cukor
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 1 dkg kakaó
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A krémhez:

    • 20 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1/2 citrom leve
    • 2 dl habtejszín
    • 50 dkg túró
    • 1,5 dl tejföl
    • 10 g zselatin
    • 1 dl víz
    • reszelt citromhéj

    A tetejére:

    • olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához. Ezután óvatosan keverjük össze, majd öntsük bele egy 26 cm-es kikent, kilisztezett tortaformába.

    Helyezzük be a formát az előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15 percig (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki.

    A krémhez egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd alaposan keverjük össze. A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a zselatint. Ezután keverjük teljesen simára, majd hűtsük ki. A kihűlt zselatint ezután öntsük hozzá a túrós masszához, majd keverjük alaposan össze. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós-zselatinos krémhez.

    A ihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd öntsük rá a túrós-habos krémet. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

    Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá