Túró rudi torta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 dkg kakaó
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A krémhez:
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve
- 2 dl habtejszín
- 50 dkg túró
- 1,5 dl tejföl
- 10 g zselatin
- 1 dl víz
- reszelt citromhéj
A tetejére:
- olvasztott csokoládé
Elkészítése:
Az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához. Ezután óvatosan keverjük össze, majd öntsük bele egy 26 cm-es kikent, kilisztezett tortaformába.
Helyezzük be a formát az előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15 percig (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki.
A krémhez egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd alaposan keverjük össze. A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a zselatint. Ezután keverjük teljesen simára, majd hűtsük ki. A kihűlt zselatint ezután öntsük hozzá a túrós masszához, majd keverjük alaposan össze. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós-zselatinos krémhez.
A ihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd öntsük rá a túrós-habos krémet. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval.