Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túró rudi torta recept

Túró rudi torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Piskóta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg liszt
    • 6 dkg cukor
    • 1 ek kakaópor

    Túrókrém:

    • 1/2 kg túró
    • 1 dkg zselatin
    • 5 dkg víz
    • 20 dkg porcukor
    • 1 rúd vanília magja (de legalább vanília aroma)
    • 1 citrom reszelt héja2 dl habtejszín (növényi)

    Csokimáz:

    • 15-20 dkg étcsokoládé
    • 1 evőkanál vaj

    Elkészítése:

    A piskóta készítését már tényleg nem részletezem. Az ITT leírt módon készül. Annyi, hogy egy 24 cm-es kapcsos, sütőpapírral bélelt tortaformában süssük.

    Ha készen van és kihűlt, akkor tegyük vissza papír nélkül a formába és készíthetjük a krémet. A zselatint áztassuk be a vízbe, ahogy felszívta a vizet mikróban pár másodperc alatt olvasszuk fel és hagyjuk kicsit hűlni.

    A túrót a cukorral, aromával, citromhéjjal keverjük ki (a túrót akár át is törhetjük egy szűrőn, hogy még lágyabb legyen a krém). A picit visszahűlt zselatint folyamatos keverés mellett a krémhez keverjük, majd kemény habbá verjük a habtejszínt.

    A tejszínt egy hablapáttal a túrós krémhez forgatjuk. Szinte azonnal érezni lehet, ahogy a zselatin elkezd “meghúzni”! Ezt a krémet elsimítjuk a kakaós piskótalapon és pár órára hűtőbe tesszük, míg teljesen megszilárdul.

    Ha megszilárdult, körbevágjuk a forma mentén a tortát és levesszük a karikát. A csokit a vajjal megolvasztjuk, picit visszahűtjük és leöntjük vele a tortát. Kenjük annyira simára, amennyire lehet. Nem baj (sőt), ha az oldalán is lefolyik.

    Hűtőbe visszatéve dermesszük meg a csokimázat is, majd szeletelhetjük.

    Nagyon finom és variálható. A túró rudihoz hasonlóan készülhet egy réteg málnazselével vagy barackossal… amilyen ízekben a rudi kapható, vagy amilyet szeretünk.

    Ekkor a lekvárt zselatinnal megfogatjuk és eggyel kisebb átmérőjű tortaformába sütőpapírra kenjük. Miután megszilárdult használhatjuk.

    A piskótára megy a fele túrókrém, rá a lekváros zselé, rá a másik fele a krémnek és így leöntve csokival. Nagyon finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá