Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Trüffel tora recept

Trüffel tora
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    3 db piskóta lap:

    • 9 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 210g cukor
    • 210g liszt
    • 3ek étolaj
    • 45g kakaó
    • 3 kávés kanál sütőpor

    Krém:

    • 600ml habtejszín
    • 600g étcsokoládé
    • vanília

    Díszítés:

    • Díszíthetjük marcipánnal, fondanttal, csokidarával vagy csokiforgáccsal, aki ahogy szereti!

    Elkészítése:

    A krémet előző este elkészítjük. A habtejszínt és a csokoládét folyamatosan kevergetve felforrósítjuk, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad. Vaníliával ízesítjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap habverővel habosítjuk a kihűlt krémet.

    A tészta hozzávalóiból sütőpapírral bélelt tortaformában három lapot sütünk: Az egész tojásokat, a cukrot és a kakaóport habverővel felverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
    180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsül.

    A lapokat kihűtjük. A krémet elosztva összeállítjuk a tortát. A tetejére és az oldalára 1/3-nál kicsit nagyobb mennyiség kell.

    Tipp:

    Én habtejszín helyett növényi habalapot használok!

    Kakaóból a holland kakaót szeretem használni mert az íze és színe is jobb.

    A krémet 300g étcsokoládéból és 300g tejcsokoládéból készítem mert így kicsit édes lesz, de bárhogy variálható!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá