Trüffel tora

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
3 db piskóta lap:

  • 9 db tojás
  • 210g cukor
  • 210g liszt
  • 3ek étolaj
  • 45g kakaó
  • 3 kávés kanál sütőpor

Krém:

  • 600ml habtejszín
  • 600g étcsokoládé
  • vanília

Díszítés:

  • Díszíthetjük marcipánnal, fondanttal, csokidarával vagy csokiforgáccsal, aki ahogy szereti!

Elkészítése:

A krémet előző este elkészítjük. A habtejszínt és a csokoládét folyamatosan kevergetve felforrósítjuk, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad. Vaníliával ízesítjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap habverővel habosítjuk a kihűlt krémet.

A tészta hozzávalóiból sütőpapírral bélelt tortaformában három lapot sütünk: Az egész tojásokat, a cukrot és a kakaóport habverővel felverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsül.

A lapokat kihűtjük. A krémet elosztva összeállítjuk a tortát. A tetejére és az oldalára 1/3-nál kicsit nagyobb mennyiség kell.

Tipp:

Én habtejszín helyett növényi habalapot használok!

Kakaóból a holland kakaót szeretem használni mert az íze és színe is jobb.

A krémet 300g étcsokoládéból és 300g tejcsokoládéból készítem mert így kicsit édes lesz, de bárhogy variálható!