Hozzávalók:
3 db piskóta lap:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
A krémet előző este elkészítjük. A habtejszínt és a csokoládét folyamatosan kevergetve felforrósítjuk, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad. Vaníliával ízesítjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap habverővel habosítjuk a kihűlt krémet.
A tészta hozzávalóiból sütőpapírral bélelt tortaformában három lapot sütünk: Az egész tojásokat, a cukrot és a kakaóport habverővel felverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsül.
A lapokat kihűtjük. A krémet elosztva összeállítjuk a tortát. A tetejére és az oldalára 1/3-nál kicsit nagyobb mennyiség kell.
Én habtejszín helyett növényi habalapot használok!
Kakaóból a holland kakaót szeretem használni mert az íze és színe is jobb.
A krémet 300g étcsokoládéból és 300g tejcsokoládéból készítem mert így kicsit édes lesz, de bárhogy variálható!