Tömör csokis-meggyes torta recept

Hozzávalók:
Kekszes alap:
- 21 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 3,5 dkg kakaópor
Meggy dzsemhez:
- 60 dkg meggy
- 30 dkg cukor
Krém:
- 50 dkg étcsokoládé (50%)
- 50 dkg sűrített tej
- 33 dkg tejszín
Elkészítése:
Először a kekszes alapot készítjük el, ehhez a vajból most csak 16 dkg-ot használunk fel, a többit félretesszük.
A 16 dkg vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a csipet sót és 1 ek vizet. Jól összegyúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk és 180 fokon addig sütjük, amíg ki nem szárad.
Amíg sül, feltesszük főni a meggyet a cukorral, amíg sűrű lekvárt nem kapunk. Ha túl sok leve marad, egyszerűen szűrjük le és csak a sűrű meggyet használjuk.
Ha elkészült a kekszünk, hagyjuk kihűlni és a maradék 5 dkg vajat olvasszuk meg.
A kekszet összetörjük és a vajjal összekeverjük. Belenyomkodjuk 8 db mini (8 cm átmérőjű) tortaforma aljába.
A krémhez a csokoládét olvasszuk fel.
A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük bele a sűrített tejszínt, majd csurgassuk bele folytonos keverés mellet az olvadt, de nem forró csokoládét.
A tortaformát félig töltsük meg a csokis krémmel és a közepébe tegyünk 2 evőkanálnyi (vagy amennyi jólesik) meggylekvárt, és végül fedjük be újabb csokis krémmel.
Tegyük hűtőszekrénybe 1 órára tálalás előtt.
Tipp:
Ez a tömény csokoládés bomba még egy csokiimádónak is nagy falat! De hát ki akar csoki nélkül élni?? :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »