Tokaji aszú torta recept
Elkészítése:
A piskóta elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból 3 kerek lapot sütünk egy 22 cm-es formában. A tojás sárgákat a cukorral és a vízzel jó habosra kikeverjük.
A fehérjét felverjük és óvatosan beleforgatjuk az előző masszába. Beleszitáljuk a liszt és sütőpor keverékét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük.
A krém elkészítése:
A krémhez a tojás sárgákat a pudingporral, cukorral és az aszúval csomómentesre keverjük, lassú tűzön sűrűre főzzük. Még forrón hozzákeverjük a megáztatott zselatint. Hagyjuk kihűlni.
A habtejszínt felverjük, pár kanállal kiveszünk a díszítéshez. A többit lazán belekeverjük a kihűlt pudingba.
A lapokat megtöltjük a krémmel, majd díszítjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

