Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiramisu torta recept

Tiramisu torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál liszt
    • 6 evőkanál cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 tasak 3in1 Nescafe

    Krém:

    • 3 csomag Aranka krémpor
    • 3 dl habtejszín
    • 6 dl tej
    • 3 csomag habfixáló
    • ízlés szerint vanília aroma
    • ízlés szerint rum aroma

    Díszítés:

    • babapiskóta
    • csokoládés gabonagolyó

    Elkészítése:

    A piskótához a 6 tojásfehérjét kemény habbá verem. A tojások sárgáját, a cukorral, a vaníliás cukorral és az instant kávéporral kikeverem, majd hozzáütök egy egész tojást.

    A sütőporral elkevert lisztet apránként hozzákeverem a tojássárgájából kevert masszához, majd a masszát ezután a felvert habhoz adom és sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformában 2 részletben kisütöm, majd hagyom kihűlni őket. 200 fokra előmelegített sütőben sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.

    A krémhez a krémport tábla öntöm, hozzáadom a tejet, géppel kavarom egy kicsit, majd ízlés szerint vanília aromát és 3 dl habtejszínt adok hozzá. A legmagasabb fokozaton kemény habos krémmé kavarom, közben hozzáadom a habfixálókat, majd kicsit félre rakom.

    Az alsó piskótát megkenem a krémmel, majd főzött kávéba mártott babapiskótát rakok rá. Erre újabb adag krém jön, majd befedem a 2. piskótával.

    Az egészet bevonom a maradék krémmel, majd az oldalát babapiskótával rakom körbe. Szalaggal átkötöm a babapiskótát, a tetejét tejszínhabbal díszítem, amire még csokoládés gabonagolyót is teszek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá