Tiramisu torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tiramisu torta

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 7 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tasak 3in1 Nescafe

Krém:

  • 3 csomag Aranka krémpor
  • 3 dl habtejszín
  • 6 dl tej
  • 3 csomag habfixáló
  • ízlés szerint vanília aroma
  • ízlés szerint rum aroma

Díszítés:

  • babapiskóta
  • csokoládés gabonagolyó

Elkészítése:

A piskótához a 6 tojásfehérjét kemény habbá verem. A tojások sárgáját, a cukorral, a vaníliás cukorral és az instant kávéporral kikeverem, majd hozzáütök egy egész tojást.

A sütőporral elkevert lisztet apránként hozzákeverem a tojássárgájából kevert masszához, majd a masszát ezután a felvert habhoz adom és sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformában 2 részletben kisütöm, majd hagyom kihűlni őket. 200 fokra előmelegített sütőben sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.

A krémhez a krémport tábla öntöm, hozzáadom a tejet, géppel kavarom egy kicsit, majd ízlés szerint vanília aromát és 3 dl habtejszínt adok hozzá. A legmagasabb fokozaton kemény habos krémmé kavarom, közben hozzáadom a habfixálókat, majd kicsit félre rakom.

Az alsó piskótát megkenem a krémmel, majd főzött kávéba mártott babapiskótát rakok rá. Erre újabb adag krém jön, majd befedem a 2. piskótával.

Az egészet bevonom a maradék krémmel, majd az oldalát babapiskótával rakom körbe. Szalaggal átkötöm a babapiskótát, a tetejét tejszínhabbal díszítem, amire még csokoládés gabonagolyót is teszek.