Tiramisu torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
20 cm-es tortához:
Fehér laphoz:
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 19 dkg cukor
- 0,75 m olaj
- 0,75 ml langyos víz
- 19 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Barna laphoz:
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 19 dkg cukor
- 0,75 m olaj
- 0,75 ml langyos víz
- 19 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2-3 ek kakaópor
Krémhez:
- 500 g mascarpone (nálam ez házilag készült, 2 nagy pohár tejföl és 2 nagy pohár natúr joghurt keverékéből, melyekből textília segítségével kicsepegtettem a savót, pár óra leforgása alatt /minimum 4 óra/ )
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor vagy ennek megfelelő eszencia
- csipet só
- 1 adag kávé kb 4 személyes vagy ennek megfelelő nescafé- ebből a krémbe csak 3-4 evőkanálnyi
- 500 m hbtejszín, ebből a krémbe csak 1,5 dl kell, a többibe mehet 1 cs habfix
Továbbá:
- 2 cs babapiskóta
- 2-3 dl tej
- kakaópor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük és sütőpapírral bélelt formában tűpróbáig sütjük, rácson kihűtjük.
A mascarponéhoz hozzáadjuk a cukrot, a kávét, a sót a vaníliát, végül a 1,5 dl habfixálóval felvert habtejszínt is óvatosan beleforgatjuk. Kóstoljuk, ha szükséges még ízestjük.
A barna és kakaós lapot két lapba vágjuk, így lesz négy lapunk. A lapokat úgy vágjuk tovább, hogy három kör legyen belőlük, amik egymásba illeszkednek és a közepe egy teli kör lesz.
Fogunk egy fehér kört, megkenjük kávéval, majd krémmel, mellé egy mérettel kisebb barna, kávéval, krémmel kenjük, majd egy fehér, ami a közepe lesz. Az egészet lekenjük kávéval,krémel, majd jön a következő sor, ahol az előbb fehér lap volt oda barna kerül sé fordítva. Addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a tészták.
A tetejét és az oldalát a maradék habtejszínnel díszítjük. A babapiskótákat tetszés szerint illetve a torta magasságához viszonyítva egyben is hagyhatjuk vagy méretre vágjuk és egy pillanatra, vigyázva ne ázzon el a maradék kávéval vegyített tejbe mártjuk, majd a torta oldalához nyomjuk.
Tetejét habtejszínnel és kakaóporral, oldalát szalaggal vagy masnival díszítjük.