Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiramisu torta recept

Tiramisu torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    20 cm-es tortához:
    Fehér laphoz:

    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 19 dkg cukor
    • 0,75 m olaj
    • 0,75 ml langyos víz
    • 19 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    Barna laphoz:

    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 19 dkg cukor
    • 0,75 m olaj
    • 0,75 ml langyos víz
    • 19 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 2-3 ek kakaópor

    Krémhez:

    • 500 g mascarpone (nálam ez házilag készült, 2 nagy pohár tejföl és 2 nagy pohár natúr joghurt keverékéből, melyekből textília segítségével kicsepegtettem a savót, pár óra leforgása alatt /minimum  4 óra/ )
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor vagy ennek megfelelő eszencia
    • csipet só
    • 1 adag kávé kb 4 személyes vagy ennek megfelelő nescafé- ebből a krémbe csak 3-4 evőkanálnyi
    • 500 m hbtejszín, ebből a krémbe csak 1,5 dl kell, a többibe mehet 1 cs habfix

    Továbbá:

    • 2 cs babapiskóta
    • 2-3 dl tej
    • kakaópor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összekeverjük és sütőpapírral bélelt formában tűpróbáig sütjük, rácson kihűtjük.

    A mascarponéhoz hozzáadjuk a cukrot, a kávét, a sót a vaníliát, végül a 1,5 dl habfixálóval felvert habtejszínt is óvatosan beleforgatjuk. Kóstoljuk, ha szükséges még ízestjük.

    A barna és kakaós lapot két lapba vágjuk, így lesz négy lapunk. A lapokat úgy vágjuk tovább, hogy három kör legyen belőlük, amik egymásba illeszkednek és a közepe egy teli kör lesz.

    Fogunk egy fehér kört, megkenjük kávéval, majd krémmel, mellé egy mérettel kisebb barna, kávéval, krémmel kenjük, majd egy fehér, ami a közepe lesz. Az egészet lekenjük kávéval,krémel, majd jön a következő sor, ahol az előbb fehér lap volt oda barna kerül sé fordítva. Addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a tészták.

    A tetejét és az oldalát a maradék habtejszínnel díszítjük. A babapiskótákat tetszés szerint illetve a torta magasságához viszonyítva egyben is hagyhatjuk vagy méretre vágjuk és egy pillanatra, vigyázva ne ázzon el a maradék kávéval vegyített tejbe mártjuk, majd a torta oldalához nyomjuk.

    Tetejét habtejszínnel és kakaóporral, oldalát szalaggal vagy masnival díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá