Tiramisu torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
20 cm-es tortához:
Fehér laphoz:
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 19 dkg cukor
- 0,75 m olaj
- 0,75 ml langyos víz
- 19 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Barna laphoz:
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 19 dkg cukor
- 0,75 m olaj
- 0,75 ml langyos víz
- 19 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2-3 ek kakaópor
Krémhez:
- 500 g mascarpone (nálam ez házilag készült, 2 nagy pohár tejföl és 2 nagy pohár natúr joghurt keverékéből, melyekből textília segítségével kicsepegtettem a savót, pár óra leforgása alatt /minimum 4 óra/ )
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor vagy ennek megfelelő eszencia
- csipet só
- 1 adag kávé kb 4 személyes vagy ennek megfelelő nescafé- ebből a krémbe csak 3-4 evőkanálnyi
- 500 m hbtejszín, ebből a krémbe csak 1,5 dl kell, a többibe mehet 1 cs habfix
Továbbá:
- 2 cs babapiskóta
- 2-3 dl tej
- kakaópor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük és sütőpapírral bélelt formában tűpróbáig sütjük, rácson kihűtjük.
A mascarponéhoz hozzáadjuk a cukrot, a kávét, a sót a vaníliát, végül a 1,5 dl habfixálóval felvert habtejszínt is óvatosan beleforgatjuk. Kóstoljuk, ha szükséges még ízestjük.
A barna és kakaós lapot két lapba vágjuk, így lesz négy lapunk. A lapokat úgy vágjuk tovább, hogy három kör legyen belőlük, amik egymásba illeszkednek és a közepe egy teli kör lesz.
Fogunk egy fehér kört, megkenjük kávéval, majd krémmel, mellé egy mérettel kisebb barna, kávéval, krémmel kenjük, majd egy fehér, ami a közepe lesz. Az egészet lekenjük kávéval,krémel, majd jön a következő sor, ahol az előbb fehér lap volt oda barna kerül sé fordítva. Addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a tészták.
A tetejét és az oldalát a maradék habtejszínnel díszítjük. A babapiskótákat tetszés szerint illetve a torta magasságához viszonyítva egyben is hagyhatjuk vagy méretre vágjuk és egy pillanatra, vigyázva ne ázzon el a maradék kávéval vegyített tejbe mártjuk, majd a torta oldalához nyomjuk.
Tetejét habtejszínnel és kakaóporral, oldalát szalaggal vagy masnival díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »