Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Timi tortája recept

Timi tortája
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 45 dkg liszt
    • 35 dkg cukor
    • 2 dl tej
    • 2 dl étolaj
    • 1,5 cs sütőpor

    Krém:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 evőkanál cukor
    • 2 kiskanál liszt
    • 4 dl meggybefőtt leve
    • 1 liter habtejszín

    Fondant:

    • 50 dkg finom porcukor
    • 4 dkg kukoricakeményítő

    Díszítés:

    • sárga,piros és fekete paszta természetes ételszínezék
    • dekor toll (zöld,fehér,piros,sárga)

    Elkészítése:
    A tészta összetevőit egyszerűen csak összedolgozom robotgéppel. Vajazott, lisztezett tepsibe teszem,175 fokon megsütöm.
    Krém:
    A meggybefőttet leszűröm. A levét,a tojást,a cukrot,lisztet simára keverem,majd gőz fölött sűrű krémmé főzöm. Ha kihűlt a krém, hozzákeverem a kemény habtejszínt. A meggyet is ekkor adjom hozzá. Csak lazán belekeverem.
    Fondant:
    Kiolajozott műanyag széles tálban felolvasztom mikrohullámú sütőben
    a pillecukrot. Pár forgás után megrázogattam, s ezt vagy négyszer megismételtem. Kb 3-4 perc alatt megolvad. Kiolajozott munkalapra,amit bőben beborítottam porcukorral elkezdtem gyúrni, ragadt,de ezt orvosoltam.Bekentem margarinnal a kezem,ezt persze többször megismételtem. Porcukrot is hintettem rá elég sokszor,a keményítő hozzáadásával együtt. Nem kertelek,sokáig gyúrtam:) Sárga színű fondantom lett,de ez valószínűleg a tarka pillecukornak köszönhető. Dupla folpackba teszem,és minimum 24 órát hagyom állni a hűtőben.Használat előtt legalább 1 órával előtte ki kell venni a hűtőből.
    A két felé vágott tortalapokat megtöltöm a krémmel. Az oldalát és tetejét nem kenem be vele,mert akkor nem tapadna rá a fondant.
    Kinyújtom zsírpapíron a fondantot és ráhelyezem a tortára. A maradékot az alján késsel levágom,elteszem,mert jó lesz majd későbbre. A torta oldalán a lángokat sárga,piros és fekete paszta természetes ételszínezékekkel valósítottam meg.
    Sárga természetes ételszínezék sprayvel fújtam be a torta tetejét.Az utat fekete természetes színező pasztával összegyúrt fondanttal oldottam meg. A kaktuszt fondantból formáztam meg,majd dekor tollal díszítettem. Az autó tésztáját kifaragtam,megtöltöttem a belsejét krémmel,majd piros színű fondanttal beborítottam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá