Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes túrótorta recept

Tejszínes túrótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg kristálycukor
    • 7,5 dkg finomliszt

    A túrókrémhez:

    • 50 dkg túró
    • 4 dl tejszín
    • 10 dkg cukor
    • 1 reszelt citrom héja
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 5 g zselatin
    • 4 ek hideg víz

    A zseléhez és a díszítéshez:

    • 20-30 dkg bármilyen gyümölcs – eper, ribizli, meggy (ezekkel a legfinomabb)
    • 4 dl víz
    • 10 dkg cukor
    • 25 g zselatin
    • piros festék

    Az oldalára:

    • kevés tejszínhab
    • kekszmorzsa

    Elkészítése:

    A tojássárgáját a cukor egyharmadával kihabosítjuk, a fehérjét a cukor 2/3-adával kemény habbá verjük és a lisztet átszitáljuk. A tojásfehérjéhez hozzácsurgatjuk a tojássárgáját, majd a lisztet óvatosan belekeverjük. A masszát kivajazott, kilisztezett kerek tortaformába töltjük, 1 db kerek lapot kell sütni belőle. 160°C-on kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.. Még melegen megfordítjuk egy sütőpapíron, úgy hűljön ki.

    A túrót megízesítjük és kikeverjük a cukorral a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a túróhoz. A zselatint hideg vízbe áztatjuk és hagyjuk megduzzadni, majd folyékonyra melegítjük a mikróban. Hozzácsurgatjuk a krémhez és belekeverjük.

    A tortaforma aljába beletesszük a piskótát és rátesszük a krémet. A tetejét késsel vagy habkártyával egyenesre simítjuk. Betesszük hűtőbe, (vagy a fagyasztóba) pár órára.

    A megmosott félbevágott epreket rátesszük a torta tetejére.  A zselatint a vízzel és a cukorral felfőzzük, megszínezzük a piros festékkel. Ha kihűlt, de még folyékony állagú, akkor ráöntjük a torta tetejére.

    Visszatesszük a hűtőbe hogy megszilárduljon a teteje.

    Miután kivettük a hűtőből körbekenjük az oldalát tejszínnel és bepanírozzuk kekszmorzsával.

    Tipp:

    Főleg tavasszal, és nyáron készíthető, igen közkedvelt krémesen könnyű torta. Azonban az év bármilyen szakaszában el lehet készíteni az idénygyümölcsökből. Télen például akár banánnal, ananászkonzervvel is. :) :) :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá