Hozzávalók:
A piskótához:
A túrókrémhez:
A zseléhez és a díszítéshez:
Az oldalára:
Elkészítése:
A tojássárgáját a cukor egyharmadával kihabosítjuk, a fehérjét a cukor 2/3-adával kemény habbá verjük és a lisztet átszitáljuk. A tojásfehérjéhez hozzácsurgatjuk a tojássárgáját, majd a lisztet óvatosan belekeverjük. A masszát kivajazott, kilisztezett kerek tortaformába töltjük, 1 db kerek lapot kell sütni belőle. 160°C-on kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.. Még melegen megfordítjuk egy sütőpapíron, úgy hűljön ki.
A túrót megízesítjük és kikeverjük a cukorral a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a túróhoz. A zselatint hideg vízbe áztatjuk és hagyjuk megduzzadni, majd folyékonyra melegítjük a mikróban. Hozzácsurgatjuk a krémhez és belekeverjük.
A tortaforma aljába beletesszük a piskótát és rátesszük a krémet. A tetejét késsel vagy habkártyával egyenesre simítjuk. Betesszük hűtőbe, (vagy a fagyasztóba) pár órára.
A megmosott félbevágott epreket rátesszük a torta tetejére. A zselatint a vízzel és a cukorral felfőzzük, megszínezzük a piros festékkel. Ha kihűlt, de még folyékony állagú, akkor ráöntjük a torta tetejére.
Visszatesszük a hűtőbe hogy megszilárduljon a teteje.
Miután kivettük a hűtőből körbekenjük az oldalát tejszínnel és bepanírozzuk kekszmorzsával.
Főleg tavasszal, és nyáron készíthető, igen közkedvelt krémesen könnyű torta. Azonban az év bármilyen szakaszában el lehet készíteni az idénygyümölcsökből. Télen például akár banánnal, ananászkonzervvel is. :) :) :)