Tejszínes torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Lap:
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 19 dkg cukor
- 0,75ml olaj
- 0,75 ml langyos víz
- 19 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Ez egy laphoz elég, Én kettőt készítettem.
Krém:
- 1 nagy tejföl
- 1 nagy joghurt
- 25 dkg túró
- 1/4 üveg bodza-málnalekvár-más a tortához illő lekvár is kerülhet bele
- 15 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1 cs zseléfix
Tetejére:
- meggy
- balzsamecet
- cukor
- piros tortazselé
Díszítésként:
- meggy
- piros torta zselé
- 500 ml habtejszín
- 1 cs habfix
- kandírozott gyümölcsök
Elkészítése:
A tészta alapanyagait kikeverjük és tűpróbáig sütjük, előmelegített sütőben, kb 180 fokon. Rácson kihűtjük.
A joghurtot és a tejfölt minimum 4 órán át csepegtetjük, felfüggesztett textilen keresztül. Ha kész, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a túrót, a lekvárt és a zseléfixet.
A lapokat szeleteljük és megkenjük a krémmel. A felső réteget nagyon vékonyan. A tetejét kirakjuk magozott meggyel, majd zselével bevonjuk (ha az oldalán is szeretnék kicsit látványosan megfolyatni, akkor már előtte vonjuk be tejszínnel ezt a részt). Míg elkészül a ragu, hűtőbe tesszük.
A raguhoz némi cukrot karamellizálunk, majd a meggyet is hozzáadjuk. Nem kell megijedni, ha hirtelen összeáll, mert a cukor ismét szépen felolvad majd. 1-2 tk-nyi balzsamecettel ízesítjük. Mikor elzártuk, hozzáadjuk és csomómentesre keverjük benne a zseléfixet (parányi vízzel oldhatjuk, ha biztosra akarunk menni). Szilikon formába töltjük és hűtőbe tesszük.
A tortát bevonjuk a felvert habfixes tejszínnel, torta fésűvel eligazítjuk az oldalát és habzsákkal formázzuk tovább. A tetejére ültetjük a már megkötött és formából kiborított ragut. Kevés kandírozott gyümölcsöt is teszünk rá.