Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes torta recept

Tejszínes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Lap:

    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 19 dkg cukor
    • 0,75ml olaj
    • 0,75 ml langyos víz
    • 19 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    Ez egy laphoz elég, Én kettőt készítettem.
    Krém:

    • 1 nagy tejföl
    • 1 nagy joghurt
    • 25 dkg túró
    • 1/4 üveg bodza-málnalekvár-más a tortához illő lekvár is kerülhet bele
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csipet só
    • 1 cs zseléfix

    Tetejére:

    • meggy
    • balzsamecet
    • cukor
    • piros tortazselé

    Díszítésként:

    • meggy
    • piros torta zselé
    • 500 ml habtejszín
    • 1 cs habfix
    • kandírozott gyümölcsök

    Elkészítése:

    A tészta alapanyagait kikeverjük és tűpróbáig sütjük, előmelegített sütőben, kb 180 fokon. Rácson kihűtjük.

    A joghurtot és a tejfölt minimum 4 órán át csepegtetjük, felfüggesztett textilen keresztül. Ha kész, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a túrót, a lekvárt és a zseléfixet.

    A lapokat szeleteljük és megkenjük a krémmel. A felső réteget nagyon vékonyan. A tetejét kirakjuk magozott meggyel, majd zselével bevonjuk (ha az oldalán is szeretnék kicsit látványosan megfolyatni, akkor már előtte vonjuk be tejszínnel ezt a részt). Míg elkészül a ragu, hűtőbe tesszük.

    A raguhoz némi cukrot karamellizálunk, majd a meggyet is hozzáadjuk. Nem kell megijedni, ha hirtelen összeáll, mert a cukor ismét szépen felolvad majd. 1-2 tk-nyi balzsamecettel ízesítjük. Mikor elzártuk, hozzáadjuk és csomómentesre keverjük benne a zseléfixet (parányi vízzel oldhatjuk, ha biztosra akarunk menni). Szilikon formába töltjük és hűtőbe tesszük.

    A tortát bevonjuk a felvert habfixes tejszínnel, torta fésűvel eligazítjuk az oldalát és habzsákkal formázzuk tovább. A tetejére ültetjük a már megkötött és formából kiborított ragut. Kevés kandírozott gyümölcsöt is teszünk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá