Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes gesztenyetorta recept

Tejszínes gesztenyetorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Kerek tortalaphoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 11 dkg kristálycukor
    • 1 kk sütőpor
    • 2 csomag csokoládés pudingpor

    Piskóta tekercshez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 11 dkg kristálycukor

    Csoki krémhez:

    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 1 ek kakaópor

    Gesztenye töltelékhez:

    • 25 dkg gesztenyepüré
    • 2 ek porcukor
    • 1 ek rum vagy kevés rumaroma
    • 1 ek zselatinpor
    • 5 dl habtejszín

    Díszítéshez:

    • 3 dl habtejszín
    • 1 kk zselatinpor

    Elkészítése:
    A kerek laphoz a tojásfehérjét felverjük apránként adagolva a kristálycukorral, majd belekeverjük a tojás sárgáját, a sütőporral elkevert pudingport. Kerek tortaformában megsütjük, majd ha kihűlt kettévágjuk.
    A piskóta tekercshez ugyan így készítjük el a tésztát, csak itt nem kell bele sütőpor és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Ha kisült, vizes konyharuhára borítjuk és feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.
    Közben elkészítjük a csokikrémet. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd belekeverjük a kakaóport. A gesztenyés töltelékhez a pürét a porcukorral meg a rummal simára keverjük. A zselatint 1 dl hideg vízben néhány percig duzzasztjuk, utána addig melegítjük, amíg felolvad. A tejszínt kemény habbá verjük, a gesztenyét óvatosan beleforgatjuk, majd a kihűlt zselatint is.
    A piskótatekercset óvatosan kitekerjük, megkenjük a csokis krémmel, feltekerjük és kettévágjuk. A tortaformába helyezzük az egyik kakaós lapot, megkenjük a gesztenyekrém felével, rátesszük körbe a piskótatekercset, majd befedjük a maradék krémmel és ráhelyezzük a másik tortalapot.
    A díszítéshez felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a fél dl vízben feloldott zselatint és bekenjük vele a torta tetejét valamint oldalát, habrózsával díszítjük a tortát.

    Sztori:
    Én csak sima vajkrémmel díszítettem a tortát, melyet megfeleztem és a felébe kakaóport kevertem. Ez a torta édesanyám szülinapjára készült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá