Tejszínes gesztenyetorta recept
Hozzávalók:
Kerek tortalaphoz:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 11 dkg kristálycukor
- 1 kk sütőpor
- 2 csomag csokoládés pudingpor
Piskóta tekercshez:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 11 dkg kristálycukor
Csoki krémhez:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 ek kakaópor
Gesztenye töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyepüré
- 2 ek porcukor
- 1 ek rum vagy kevés rumaroma
- 1 ek zselatinpor
- 5 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 3 dl habtejszín
- 1 kk zselatinpor
Elkészítése:
A kerek laphoz a tojásfehérjét felverjük apránként adagolva a kristálycukorral, majd belekeverjük a tojás sárgáját, a sütőporral elkevert pudingport. Kerek tortaformában megsütjük, majd ha kihűlt kettévágjuk.
A piskóta tekercshez ugyan így készítjük el a tésztát, csak itt nem kell bele sütőpor és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Ha kisült, vizes konyharuhára borítjuk és feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a csokikrémet. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd belekeverjük a kakaóport. A gesztenyés töltelékhez a pürét a porcukorral meg a rummal simára keverjük. A zselatint 1 dl hideg vízben néhány percig duzzasztjuk, utána addig melegítjük, amíg felolvad. A tejszínt kemény habbá verjük, a gesztenyét óvatosan beleforgatjuk, majd a kihűlt zselatint is.
A piskótatekercset óvatosan kitekerjük, megkenjük a csokis krémmel, feltekerjük és kettévágjuk. A tortaformába helyezzük az egyik kakaós lapot, megkenjük a gesztenyekrém felével, rátesszük körbe a piskótatekercset, majd befedjük a maradék krémmel és ráhelyezzük a másik tortalapot.
A díszítéshez felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a fél dl vízben feloldott zselatint és bekenjük vele a torta tetejét valamint oldalát, habrózsával díszítjük a tortát.
Sztori:
Én csak sima vajkrémmel díszítettem a tortát, melyet megfeleztem és a felébe kakaóport kevertem. Ez a torta édesanyám szülinapjára készült.