Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes csokoládétorta recept

Tejszínes csokoládétorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 28 dkg liszt
    • 14 evőkanál víz
    • 2 evőkanál étolaj
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • 2 ek kakaópor

    A krémhez:

    • 2 cs csokoládés pudingpor
    • 6 dl tej
    • 8 ek cukor
    • ízlés szerint rum
    • 10 dkg csokoládé
    • 3 dl habtejszín

    A bevonáshoz, a tetejére:

    • 15 dkg fehér csokoládé

    A díszítéshez:

    • 3 dl habtejszín
    • glazúr virág díszek

    A közepére:

    • készen kapható marcipán figura

    Elkészítése:

    A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük.
    Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük,apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat is.
    Jó kiverjük és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat.

    26 cm-es kapcsos formában 180 fokon készre sütjük (tűpróbát végezzünk!)

    A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel, a cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és felfőzzük, még melegen hozzákeverjük a csokoládét, felolvasztjuk a pudingos főzetben, majd kihűtjük. Rummal ízesítjük.
    A tejszínt kemény habbá verjük és pudingos krémmel együtt jó habosra keverjük.

    A kihűlt kakaós piskótát 3 lapra vágjuk, betöltjük a krémmel, a torta oldalára is hagyunk belőle.

    A díszítéshez a csokoládét felolvasztjuk mikróban vagy vízgőz felett és a torta tetejét bevonjuk. Megvárjuk míg megszilárdul.
    A tejszínt felverjük és a tortát díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá