Tejszínes csokoládétorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 7 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 28 dkg liszt
- 14 evőkanál víz
- 2 evőkanál étolaj
- 1 kávéskanál sütőpor
- 2 ek kakaópor
A krémhez:
- 2 cs csokoládés pudingpor
- 6 dl tej
- 8 ek cukor
- ízlés szerint rum
- 10 dkg csokoládé
- 3 dl habtejszín
A bevonáshoz, a tetejére:
- 15 dkg fehér csokoládé
A díszítéshez:
- 3 dl habtejszín
- glazúr virág díszek
A közepére:
- készen kapható marcipán figura
Elkészítése:
A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük.
Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük,apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat is.
Jó kiverjük és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat.
26 cm-es kapcsos formában 180 fokon készre sütjük (tűpróbát végezzünk!)
A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel, a cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és felfőzzük, még melegen hozzákeverjük a csokoládét, felolvasztjuk a pudingos főzetben, majd kihűtjük. Rummal ízesítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és pudingos krémmel együtt jó habosra keverjük.
A kihűlt kakaós piskótát 3 lapra vágjuk, betöltjük a krémmel, a torta oldalára is hagyunk belőle.
A díszítéshez a csokoládét felolvasztjuk mikróban vagy vízgőz felett és a torta tetejét bevonjuk. Megvárjuk míg megszilárdul.
A tejszínt felverjük és a tortát díszítjük.