Hozzávalók:
A krémhez:
A bevonáshoz, a tetejére:
A díszítéshez:
A közepére:
Elkészítése:
A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük.
Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük,apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat is.
Jó kiverjük és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat.
26 cm-es kapcsos formában 180 fokon készre sütjük (tűpróbát végezzünk!)
A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel, a cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és felfőzzük, még melegen hozzákeverjük a csokoládét, felolvasztjuk a pudingos főzetben, majd kihűtjük. Rummal ízesítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és pudingos krémmel együtt jó habosra keverjük.
A kihűlt kakaós piskótát 3 lapra vágjuk, betöltjük a krémmel, a torta oldalára is hagyunk belőle.
A díszítéshez a csokoládét felolvasztjuk mikróban vagy vízgőz felett és a torta tetejét bevonjuk. Megvárjuk míg megszilárdul.
A tejszínt felverjük és a tortát díszítjük.