Tejszínes csokoládétorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 7 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 28 dkg liszt
  • 14 evőkanál víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 ek kakaópor

A krémhez:

  • 2 cs csokoládés pudingpor
  • 6 dl tej
  • 8 ek cukor
  • ízlés szerint rum
  • 10 dkg csokoládé
  • 3 dl habtejszín

A bevonáshoz, a tetejére:

  • 15 dkg fehér csokoládé

A díszítéshez:

  • 3 dl habtejszín
  • glazúr virág díszek

A közepére:

  • készen kapható marcipán figura

Elkészítése:

A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük.
Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük,apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat is.
Jó kiverjük és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat.

26 cm-es kapcsos formában 180 fokon készre sütjük (tűpróbát végezzünk!)

A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel, a cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és felfőzzük, még melegen hozzákeverjük a csokoládét, felolvasztjuk a pudingos főzetben, majd kihűtjük. Rummal ízesítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és pudingos krémmel együtt jó habosra keverjük.

A kihűlt kakaós piskótát 3 lapra vágjuk, betöltjük a krémmel, a torta oldalára is hagyunk belőle.

A díszítéshez a csokoládét felolvasztjuk mikróban vagy vízgőz felett és a torta tetejét bevonjuk. Megvárjuk míg megszilárdul.
A tejszínt felverjük és a tortát díszítjük.