Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes csokoládé torta recept

Tejszínes csokoládé torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 250 g cukor
    • 200 g liszt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • 6 ek víz
    • csipet só
    • vaj és liszt a forma kikenéséhez

    A krémhez:

    • 8 dl habtejszín
    • 250 g 70 %-os étcsokoládé
    • 2 csomag habfixáló

    A díszítéshez:

    • 4 dl habtejszín
    • 1 csomag habfixáló

    Elkészítése:

    Először a piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd a vizet.

    A masszához keverjük a tojásfehérje habot, majd kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk. 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük. Mindenképpen tűpróbával ellenőrizzük, mert a sütési idő sütőnként eltérhet. A piskótát teljesen kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.

    Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet.

    A tejszínt a habfixáló hozzáadásával kemény habbá verjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Kb 5 percig hűlni hagyjuk, majd a tejszínhabhoz keverjük.

    A piskótát megtöltjük a krémmel, majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
    Másnap habtejszínből a habfixáló hozzáadásával kemény habot verünk, majd tetszés szerint díszítjük vele a tortát.

    A tejszínes csokoládé torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 319 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 24 g
    Zsír: 22 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá