Tejszínes csokoládé torta recept
Hozzávalók:
A piskótához:
- 250 g cukor
- 200 g liszt
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 6 ek víz
- csipet só
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
A krémhez:
- 8 dl habtejszín
- 250 g 70 %-os étcsokoládé
- 2 csomag habfixáló
A díszítéshez:
- 4 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
Először a piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd a vizet.
A masszához keverjük a tojásfehérje habot, majd kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk. 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük. Mindenképpen tűpróbával ellenőrizzük, mert a sütési idő sütőnként eltérhet. A piskótát teljesen kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.
Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet.
A tejszínt a habfixáló hozzáadásával kemény habbá verjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Kb 5 percig hűlni hagyjuk, majd a tejszínhabhoz keverjük.
A piskótát megtöltjük a krémmel, majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap habtejszínből a habfixáló hozzáadásával kemény habot verünk, majd tetszés szerint díszítjük vele a tortát.
A tejszínes csokoládé torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 22 g