Tejszínes csokoládé torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 250 g cukor
  • 200 g liszt
  • 6 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 ek víz
  • csipet só
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez

A krémhez:

  • 8 dl habtejszín
  • 250 g 70 %-os étcsokoládé
  • 2 csomag habfixáló

A díszítéshez:

  • 4 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése:

Először a piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd a vizet.

A masszához keverjük a tojásfehérje habot, majd kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk. 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük. Mindenképpen tűpróbával ellenőrizzük, mert a sütési idő sütőnként eltérhet. A piskótát teljesen kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.

Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet.

A tejszínt a habfixáló hozzáadásával kemény habbá verjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Kb 5 percig hűlni hagyjuk, majd a tejszínhabhoz keverjük.

A piskótát megtöltjük a krémmel, majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap habtejszínből a habfixáló hozzáadásával kemény habot verünk, majd tetszés szerint díszítjük vele a tortát.