Hozzávalók:
A piskótához:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
Először a piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd a vizet.
A masszához keverjük a tojásfehérje habot, majd kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk. 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük. Mindenképpen tűpróbával ellenőrizzük, mert a sütési idő sütőnként eltérhet. A piskótát teljesen kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.
Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet.
A tejszínt a habfixáló hozzáadásával kemény habbá verjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Kb 5 percig hűlni hagyjuk, majd a tejszínhabhoz keverjük.
A piskótát megtöltjük a krémmel, majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap habtejszínből a habfixáló hozzáadásával kemény habot verünk, majd tetszés szerint díszítjük vele a tortát.