Tejszínes csokitorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg cukor
- 28 dkg liszt
- 14 evőkanál víz
- 2 evőkanál étolaj
- kávéskanál sütőpor
Krém:
- 2 cs csokis pudingpor
- 6 dl tej
- 8 evőkanál cukor
- pici rumot tehetünk bele
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk. A sárgákat kikavarjuk a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük. A fehérjébe felváltva keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet és az olajat, vizet. Alaposan eldolgozzuk a masszát. Kikent és lisztezett formába öntjük a masszát és megsütjük. Megvárjuk míg kihűl és három részre vágjuk. A krémhez a pudingot felfőzzük a cukros tejben. Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a felvert tejszínt. Az így elkészült krémmel megtöltjük a piskótát. Ízlés szerint díszítjük.
Sztori: Munkatársam férje 42. születésnapjára sütöttem,az egész sor tervezte a tortát nagyon várták milyen lesz.Mindenki örült a végeredménynek.Nagyon jó érzés volt látni az arcukat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

