Tejszínes csokitorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 7 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 28 dkg liszt
  • 14 evőkanál víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • kávéskanál sütőpor

Krém:

  • 2 cs csokis pudingpor
  • 6 dl tej
  • 8 evőkanál cukor
  • pici rumot tehetünk bele
  • 3 dl habtejszín

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk. A sárgákat kikavarjuk a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük. A fehérjébe felváltva keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet és az olajat, vizet. Alaposan eldolgozzuk a masszát. Kikent és lisztezett formába öntjük a masszát és megsütjük. Megvárjuk míg kihűl és három részre vágjuk. A krémhez a pudingot felfőzzük a cukros tejben. Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a felvert tejszínt. Az így elkészült krémmel megtöltjük a piskótát. Ízlés szerint díszítjük.

Sztori: Munkatársam férje 42. születésnapjára sütöttem,az egész sor tervezte a tortát nagyon várták milyen lesz.Mindenki örült a végeredménynek.Nagyon jó érzés volt látni az arcukat.