Tejkaramellkrémes torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók eg 37,5 *25,5*5 cm-es tepsihez:
Kakaós piskóta:
- 2 x 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 x 3 ek kristálycukor
- 2 x 2,5 ek liszt
- 2 x 0,5 ek kakaó
- 2 x 0,5 csomag sütőpor
Fehér piskóta:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg darált mandula
- 5 ek liszt
- 25 dkg cukor
- sütőpor
Karamell krém:
- 5 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 csomag karamell ízű pudingpor /főzős/
- 10 dkg cukor
- 5 dl habtejszín
- 20 dkg vaj /margarin/
Fehér csoki krém:
- 4 dl tej
- 10 dkg liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg cukor
- 2 ek tejport (amit a kávékhoz használunk)
- 100 g fehér csoki
- 30 dkg margarin
Tetejére :
- 10 dkg tejcsoki + olaj
- 5 dkg fehér csoki + olaj
Elkészítése:
Kakaós piskóta készítése:
3 tojást 3 ek kristály cukorral jó sokáig kevertetve habosra keverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral összekeverjük. Ha habosra kikevertük a tojásos masszát, akkor óvatosan hozzáforgatjuk a száraz alapanyagokat. Zsírozott, lisztezett tepsiben 180 fokon megsütjük. Két ilyen lapot sütünk külön-külön.
Fehér piskóta készítése:
7 tojásfehérjét a cukorral habosra keverjük. A darált mandulát, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a habhoz forgatjuk. Zsírozott, lisztezett tepsiben 180 fokon megsütjük.
Karamell krém készítése:
A tojássárgákat a tejjel és a pudingporral csomómentesre keverjük. A kristálycukrot egy lábasban szép barnára karamellizáljuk, majd óvatosan felöntjük 2 dl felforralt habtejszínnel. Addig kevergetjük, amíg a karamell el nem olvad teljesen.
Ha elolvadt, a tejes-pudingos keveréket folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk és sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk, majd a szoba hőmérsékletű vajjal kihabosítjuk.
A maradék 3 dl habtejszínt kemény habbá verjük kézi mixerrel. Egy spatulával fokozatosan a krémhez keverjük. (Ezzel lazítjuk a krémet, ezt már ne robotgéppel csináljuk!)
Fehér csokikrém készítése:
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a tejporral elkevert lisztet, majd fokozatosan a tejet és csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük. Még forrón hozzákeverünk 100 g fehér csokit. Hűlni hagyjuk, majd 30 dkg margarinnal habosra keverjük.
Összeállítás:
Egy kakaós piskótát tálcára teszünk és megkenjük a karamelles krém felével. Erre helyezzük a fehér piskótát, majd rákenjük a karamellkrém másik felét.
Rátesszük a másik lap kakaós piskótát, ezt megkenjük a fehér csokikrémmel.
A tetejére megolvasztjuk a csokikat az olajjal külön-külön gőz felett. A tejcsokit ráöntjük a süti tetejére és elsimítjuk rajta.
Az olvasztott fehér csokival csíkokat rajzolunk rá és egy fogpiszkálóval keresztbe húzzuk, hogy szép mintája legyek.
Maradék fehér csoki krémmel és különböző csokikockákkal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »