Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tavaszi torta recept

Tavaszi torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta

    • 6 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál víz
    • 8 evőkanál cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 2 evőkanál étkezési keményítő
    • 2 evőkanál kakaó
    • 5 evőkanál liszt
    • 1/2 tasak sütőpor

    Rumos meggy töltelék

    • 35 dkg meggy befőtt
    • 1 tasak vanília ízű pudingpor
    • 4 dl meggylé / ha nem elég, akkor vízzel pótoljuk/
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 0,5 dl rum

    Krém

    • 1 tasak krémes krém
    • 8 dl tej
    • 500 ml habtejszín
    • 1 tasak zselatin fix
    • 1 tasak vaníliás cukor

    összeállításhoz

    • 0,5 dl rum
    • 1 csomag vaníliás roletti

    Elkészítése:

    A tojássárgákat 4 evőkanál cukorral, a vaníliával és a vízzel jó habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, keményítőt, kakaóport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A fehérjét felverjük kemény habbá a 4 evőkanál cukorral és könnyedén összekeverjük a lisztes keverékkel. Egy 26 cm tortaformát sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük. 220 fokra előmelegített sütőben 5 perig sütjük, majd 170 fokon 20 percig tűpróbáig sütjük.

    Meggy töltelék: A pudingot a meggylével és cukorral, vaníliával megfőzzük, majd beletesszük a meggyet és egyet forralunk rajta, levéve a tűzről kicsit keverve hűtjük és hozzáadjuk a rumot, majd félre tesszük hűlni.
    Krém: A házi krémes krémport a tejjel felverjük. A habtejszínt felverjük a vaníliával és a zselatin fixszel. A habtejszín felét a házi krémes krémhez keverjük.

    A tortát 3 lappá vágjuk, mindegyik lapot meglocsoljuk a rummal. Egy lapot leteszünk a meggy töltelékből körben a szélén kiskanállal kört rakunk, majd 2 cm rész kimarad és ismét meggyes töltelék jön. A kimaradt részeket nyomózsákba tett krémmel kitöltjük.

    Majd ráhelyezzük a második lapot. Itt fordított sorrendben töltjük meg meggyel és a krémmel. Ráhelyezzük a 3 lapot megkenjük a tetejét és a szélét, majd körberakjuk a tortánkat a ruletikkel és megkötjük a szalaggal. A tetejét megszórjuk színes cukorkával és tetszés szerint díszítjük

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá