Hozzávalók:
Tészta
Rumos meggy töltelék
Krém
összeállításhoz
Elkészítése:
A tojássárgákat 4 evőkanál cukorral, a vaníliával és a vízzel jó habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, keményítőt, kakaóport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A fehérjét felverjük kemény habbá a 4 evőkanál cukorral és könnyedén összekeverjük a lisztes keverékkel. Egy 26 cm tortaformát sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük. 220 fokra előmelegített sütőben 5 perig sütjük, majd 170 fokon 20 percig tűpróbáig sütjük.
Meggy töltelék: A pudingot a meggylével és cukorral, vaníliával megfőzzük, majd beletesszük a meggyet és egyet forralunk rajta, levéve a tűzről kicsit keverve hűtjük és hozzáadjuk a rumot, majd félre tesszük hűlni.
Krém: A házi krémes krémport a tejjel felverjük. A habtejszínt felverjük a vaníliával és a zselatin fixszel. A habtejszín felét a házi krémes krémhez keverjük.
A tortát 3 lappá vágjuk, mindegyik lapot meglocsoljuk a rummal. Egy lapot leteszünk a meggy töltelékből körben a szélén kiskanállal kört rakunk, majd 2 cm rész kimarad és ismét meggyes töltelék jön. A kimaradt részeket nyomózsákba tett krémmel kitöltjük.
Majd ráhelyezzük a második lapot. Itt fordított sorrendben töltjük meg meggyel és a krémmel. Ráhelyezzük a 3 lapot megkenjük a tetejét és a szélét, majd körberakjuk a tortánkat a ruletikkel és megkötjük a szalaggal. A tetejét megszórjuk színes cukorkával és tetszés szerint díszítjük