Tavaszi torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tavaszi torta

Hozzávalók:
Tészta

  • 6 darab tojás
  • 3 evőkanál víz
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál kakaó
  • 5 evőkanál liszt
  • 1/2 tasak sütőpor

Rumos meggy töltelék

  • 35 dkg meggy befőtt
  • 1 tasak vanília ízű pudingpor
  • 4 dl meggylé / ha nem elég, akkor vízzel pótoljuk/
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 0,5 dl rum

Krém

  • 1 tasak krémes krém
  • 8 dl tej
  • 500 ml habtejszín
  • 1 tasak zselatin fix
  • 1 tasak vaníliás cukor

összeállításhoz

  • 0,5 dl rum
  • 1 csomag vaníliás roletti

Elkészítése:

A tojássárgákat 4 evőkanál cukorral, a vaníliával és a vízzel jó habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, keményítőt, kakaóport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A fehérjét felverjük kemény habbá a 4 evőkanál cukorral és könnyedén összekeverjük a lisztes keverékkel. Egy 26 cm tortaformát sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük. 220 fokra előmelegített sütőben 5 perig sütjük, majd 170 fokon 20 percig tűpróbáig sütjük.

Meggy töltelék: A pudingot a meggylével és cukorral, vaníliával megfőzzük, majd beletesszük a meggyet és egyet forralunk rajta, levéve a tűzről kicsit keverve hűtjük és hozzáadjuk a rumot, majd félre tesszük hűlni.
Krém: A házi krémes krémport a tejjel felverjük. A habtejszínt felverjük a vaníliával és a zselatin fixszel. A habtejszín felét a házi krémes krémhez keverjük.

A tortát 3 lappá vágjuk, mindegyik lapot meglocsoljuk a rummal. Egy lapot leteszünk a meggy töltelékből körben a szélén kiskanállal kört rakunk, majd 2 cm rész kimarad és ismét meggyes töltelék jön. A kimaradt részeket nyomózsákba tett krémmel kitöltjük.

Majd ráhelyezzük a második lapot. Itt fordított sorrendben töltjük meg meggyel és a krémmel. Ráhelyezzük a 3 lapot megkenjük a tetejét és a szélét, majd körberakjuk a tortánkat a ruletikkel és megkötjük a szalaggal. A tetejét megszórjuk színes cukorkával és tetszés szerint díszítjük